Marcus Råsberg|20 juni, 2024, 12:35

Jag väljer att spela på Florida MLi det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Florida har inte förlorat tre raka matcher under slutspelet

  • Florida har varit starka på bortaplan i slutspelet

  • Bobrovsky har varit svag i två raka matcher – bör kunna studsa tillbaka inatt

  • Oddset är fint på Florida

  • Pressen ligger på Edmonton

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Oilers måste vinna

Fotbolls-EM är inne på sin andra runda samtidigt som finalen av NHL skall avgöras. Edmonton lyckades fölänga matchserien genom att vinna med 3-5 på bortaplan mot Florida tidigare i veckan. Det innebär att Florida har tappat sin ledning med 3-0 till 3-2 och har nu endast en matchboll kvar innan det tvingas fram ett avgörande i en potentiell sjunde och direkt avgörande match. Florida har chansen att ta hem Stanley Cup inatt och Edmonton har chansen att tvinga matchserien tillbaka till Forth Lauderdale. Jag tror detta blir sista matchen för säsongen!

Florida såg länge ut att gå mot en säker Stanley Cup-seger när de satte sig i en ledning med 3-0 i matcher. Sannolikheten att de skulle vinna var ca 93% för drygt en vecka sedan men den har nu sjunkit till ca 74%. Edmonton har momentum i matchserien och McDavid bär laget på sina axlar och har bland annat gjort hela åtta (!) poäng de två senaste matcherna. Hoppet har ökat hos Edmonton och så även pressen att gå hela vägen. Nu har de gett sig själva chansen och matcherna blir svårare och svårare att vinna ju längre in i en matchserie det går. Florida har haft två chanser att avgöra och nu är det tredje gången gillt. De spelar på bortaplan och har inte samma press som Edmonton att vinna så i den här matche skulle jag säga att pressen ligger på Edmonton. Blir det dock en sjunde match, vilket jag inte tror, så ligger pressen på Florida igen.

Starka på bortaplan

Florida har varit starka på bortaplan i slutspelet. Inför förlusten senast hade de endast förlorat en match efter full tid på nio spelade bortamatcher. Det är ett oerhört starkt facit och något som talar till deras fördel inför matchen. Trots detta ligger oddset på hela 2,00 på Florida Money Line och det är ett, enligt mig, på tok för högt odds sett till hur finalserien sett ut. Även om Florida fick stryk senast så höll de på att ta igen ett underläge med 4-1 och lyckades komma upp till underläge 4-3 innan McDavid avgjorde med mål i tom kase i slutminuterna.

Sergei Bobrovsky såg länge ut att vara den givna Conn Smythe-vinnaren. Senaste två matcherna ser han dock ut att ha spelat bort sig själv från titeln. Han blev utbytt efter att ha släppt in fem mål i match fyra och hade endast en räddningsprocent på 82,61% i match fem. Bobrovsky har varit bra i hela slutspelet och han bör kunna studsa tillbaka i match sex och stå för en mer stabil insats än de två senaste matcherna. Med pressen på Edmonton, Floridas historik på bortaplan i slutspelet, det fina oddset och Bobrovskys kapacitet så håller jag Florida som favoriter inför match sex. Jag väljer därför att placera Florida Money Line hos Comeon inför mötet.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Edmonton - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.