Axel Olsson|20 juni, 2023, 23:04

Jag väljer att spela på under 3 mål i det här mötet. Vid exakt tre mål får vi insats tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Los Angeles bästa målskytt Bounga har varit på landslagssamlingen och är osäker till spel.

  • Los Angeles har en sämre period bakom sig med endast en seger i deras sju senaste matcher.

  • Det har blivit max tre mål i nio av Seattles tio senaste ligamatcher.

  • Seattle Sounders är det laget som hållit flest nollor i hela MLS. Nio stycken efter 18 omgångar.

Inne i en sämre period

Under natten till torsdagen är det MLS som står på schemat. Vi bjuds på en ny färsk omgång och hittar ett intressant toppmöte i Western Conference. Det är tvåan Los Angeles FC som ställs mot trean Seattle Sounders. Det är framförallt topplagen i Eastern Conference som har imponerat mest under den här säsongen, men det är långt tid kvar innan det väntar slutspel. Los Angeles hade sig en otrolig start på säsong, däremot har formen dippat under den senaste tiden.

LAFC har endast en seger i deras sju senaste ligamatcher, ett facit som är långt under deras vanliga standard. De bröt den negativa trenden med en knapp 1-2 seger mot Sporting Kansas fast att motståndarna dominerade matchen. Los Angeles interna skytteligaledare Bounga har missat deras senaste matcher på grund av en landslagssamlingen. Han spelade nyligen med Gabons landslag och verkar ha fått en känning, vilket gör att han är osäker till spel inför det här toppmötet. Det skulle vara ett väldigt tungt spelartapp ifall han missar matchen, då tappar kaptenen Carlos Vela sin lekkamrat i offensiven. Deras anfallsspel har inte alls fungerat särskilt bra på sistone – de har gått mållösa i fyra av deras fem senaste matcher. Trots den sämre formen är det hemmaplansfördel och LAFC är favoriter enligt oddssättarna. Vi synar en jämn och tillknäppt batalj.

Försvaret har imponerat emellanåt

Seattle Sounders har en väldigt bra poängchans, trots att oddssättarna ser Los Angeles som givna favoriter. Gästerna befinner sig endast en poäng bakom LAFC, visserligen med två matcher mer spelade. Seattle är inte inne i deras bästa period just nu och förväntningarna är högt ställda efter en stark inledning. Det är redan en klar förbättring från ifjol, en säsong där klubben missade slutspelet helt och hållet. De vann ligatiteln 2019 så det är en klubb som har kapaciteten för att vara med och utmana i den absoluta toppen.

Det är framförallt Seattles försvarsspel som imponerat på oss. Seattle är det laget som hållit flest nollor i hela MLS den här säsongen, nämligen nio hållna nollor efter 18 omgångar. Efter att ha släppt in tre slarviga mål mot Charlotte tror vi att gästerna är mer alerta i det här toppmötet. Seattle och Los Angeles möttes i mitten av mars månad och det slutade matchen mållös. Det skapades ett par vassa målchanser men det var inget av lagen som lyckades förvalta dem. Det har blivit max tre mål i nio av Seattles tio senaste ligamatcher.

fotboll, MLS
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:30
LAFC - Seattle Sounders
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.