Axel Olsson|21 juni, 2023, 13:15

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Stocksund har förlorat samtliga sju ligamatcher på hemmaplan.

  • Sylvia har tagit poäng i tre av deras fyra senaste. En seger, två oavgjorda och en förlust.

  • Stocksund har sex raka förluster i bagaget inför torsdagen.

  • Sylvia har visat styrka genom att hämta upp från underläge i deras två senaste matcher mot Boden och Piteå.

Tung vårsäsong

Det är en omgång kvar i Division 1 Norra innan klubbarna kliver på sommaruppehåll. Det är en efterlängtad paus för bland annat Stockholmsklubben Stocksund som haft en tuff vårsäsong. De tog steget upp från tvåan inför i år men det har inte alls blivit som dem tänkt sig, temposkillnaden har blivit alldeles för påtaglig och Stocksund har inte lyckats hitta tillbaka till det spelet som visades upp ifjol. Halva säsongen har gått och nykomlingen har fastnat på jumboplatsen.

De har skapat sig en tuff uppförsbacke inför den andra delen av säsongen och det krävs en rejäl uppryckning ifall klubben ska spela i Division 1 nästa år. De har visserligen endast fem poäng till säker mark, men med den nuvarande formen kommer den svaga poängproduktionen fortsätta. Stocksund har heller inte visat upp något positivt hemmaspel – de har förlorat samtliga sju ligamatcher på hemmaplan. Det är annars där det brukar finnas positiva tendenser trots en sämre form. Med sex raka förluster i bagaget tror vi att den negativa trenden fortsätter.

Positiva tendenser

Sylvia gör sin femte raka säsong i Division 1 Norra. De är vana på den här nivån och har egentligen inte varit nära att åka ner sedan uppflyttningen. De har etablerat sig till att vara ett stabilt mittengäng och 2020 var de till och med uppe och snudda på Superettan-kval. Sylvia fortsätter att ha ett väldigt tätt samarbete med IFK Norrköping, vilket betyder att truppen har en låg snittålder och fungerar som en plantskola till Peking. Det är unga och hungriga spelare som kommer till Sylvia för att samla på sig senior-erfarenhet.

Trots ungdomligheten har laget fått med sig starka resultat genom åren. I år har det gått lite sämre än vanligt men de har fortfarande goda möjligheter att ta sig upp på en stabil mittenplats. Sylvia har iallafall visat positiva tendenser i senaste matcherna där man hämtat upp underläge mot både Boden och Piteå. Det betyder att laget har en relativt stark poängproduktion med en seger, två oavgjorda och en förlust i deras fyra senaste. Det finns ändå positiva tendenser i deras spel och de har glimrat till en del gånger under säsongen.

fotboll, Division 1 Norra
|
units: 1/5 - spelstopp: 19:00
Stocksund - Sylvia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.