Axel Olsson|21 juni, 2023, 13:28

Jag väljer att spela på England vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England har en stark och namnkunnig landslagstrupp.

  • England vann bägge mötena mot Tjeckien i förra sommarens EM-kval.

  • Tjeckien har haft en sämre uppladdning med fem raka landskamper utan seger.

Tufft i tidigare möten

U21-EM är igång och det är en spännande turnering som väntar. Det här är ett enormt skyltfönster för morgondagens stjärnor och europeiska toppklubbar komma att följa turneringen slaviskt. Ifall man levererar i den här turneringen kommer det säkerligen finns intresse i sommarens transferfönster. Tjeckien stod för ett fint kvalspel men de måste ändå klassas som underdogs i grupp C. De åkte på en av nitlotterna genom att hamna i samma grupp som England och senaste mästarna Tyskland.

Truppen består nästan helt och hållet av spelare från den inhemska ligan. Det är viktigt med speltid på seniornivå men det är givetvis en liga som håller en betydligt sämre nivå jämfört med topp 5-ligorna. Tjeckien gjorde som sagt ett ganska starkt kvalspel, dock var där inte särskilt mycket motstånd bortsett från England. De hade bekymmer i matcherna mot engelsmännen – England gick segrande ur deras två inbördes möten. Kvalitetsskillnaden var ändå påtaglig i dessa matcherna och de lägger en grund inför torsdagen. År 2021 åkte Tjeckien i gruppspelet och vi anser att de saknar slagkraften för att chocka stornationerna i år också. Tjeckien har en sämre uppladdning med fem raka landskamper utan seger.

Stark landslagstrupp

I den engelska U21-landslagstruppen hittar vi flera välkända namn. Majoriteten av spelarna har nyttig erfarenhet från en av världens bästa ligor och de är vana med ett högt tempo. Som förväntat vann England sin kvalgrupp och sett till hur truppen ser ut måste England anses som en av turneringens favoriter. Det ska dock tilläggas att det engelska landslaget haft det tufft i tidigare U21-EM. De har faktiskt åkt ur redan i gruppspelet i fem av deras sex senaste U21-EM, trots detta är förväntningarna alltid högt ställda på dem.

Ifall vi går igenom truppen ser vi att England kan få ihopa en riktigt slagkraftig elva. Morgan Gibbs-White, Jacob Ramsey och Harvey Elliot är några spelare som fått gott med speltid under hela ligasäsongen. Lägg även till Colwill, Smith Rowe och Curtis Jones som också bevisat sig på den höga PL-nivån. Irländaren Lee Carsley tog över u21-landslaget i juni 2021 och han har fått den här truppen till att leverera starka resultat. Nu är det dags för England att bryta den negativa trenden som varit i tidigare turneringar. De har kvaliteten för att ta sig långt i slutspelet och de har en bra känsla mot just Tjeckien. De vann med 5-2 mot tjeckerna sett över två möten och har besegrat stornationer som Tyskland, Frankrike och Italien i landskamperna inför turneringen.

fotboll, U21 EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Tjeckien - England
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.