Axel Olsson|21 september, 2023, 10:59

Jag väljer att spela på Bilbao vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bilbao har varit bra. De har tre segrar och en oavgjord i bagaget.

  • Alaves har blandat och gett. Ojämn nivå i deras prestationer.

  • Alaves offensiv ser uddlös ut. Kan bli tufft i det långa loppet.

Ojämna prestationer

Nykomlingen Alaves har blandat och gett i säsongsinledningen. Det är fortfarande oklart var vi har det här laget, särskilt då det har varit så pass stor skillnad mellan deras bra och dåliga prestationer. Hittills har laget bara presterat hemma på Estadio de Mendizorroza, men samtidigt räcker det för en nykomling som vill hålla sig kvar. Vissa av bortaprestationerna har dock skapat ett större tvivel, där framförallt offensiven har sett svag ut. Undertecknad är fortfarande osäker ifall den här truppen har tillräckligt med offensiv spets.

Sett över hela säsongen finns där en stor risk att bli alldeles för uddlösa framåt. Utöver målfesten mot Sevilla har det varit en snål målproduktion framåt. Matchen mot Sevilla borde heller inte slutat med så pass många mål – sett till matchbild och XG-statistik var det verkligen inte ett sjumåls-drama. Alaves såg återigen uddlösa ut i helgen med endast ett skott på mål i förlusten mot Rayo Vallecano. Som sagt – vi tycker inte att de är tillräckligt bra för att bräcka ett lag som Athletic Bilbao. Vi backar gästerna som är mer stabila.

Högre lägsta nivå

Stabila är just det ordet som skiljer dessa två. Medan Deportivo Alaves har pendlat i sina prestationer har Bilbao en klart högre lägsta nivå. Det är sällan att de faller ur ramen helt och hållet. De brukar kunna behålla strukturen någorlunda trots att de har en sämre dag. Bilbao har hittills inlett starkt med tre segrar, en oavgjord och en förlust. Notera att förlusten kom i den tuffa premiären mot Real Madrid. Valverde är kvar vid rodret och med honom har vi fått se ett mer offensivt Bilbao, jämfört med tidigare där man var kända för att prioritera försvaret över allting annat.

Anfallaren Guruzetq har kommit igång med målskyttet direkt – han har gjort tre ligamål på fyra starter och ett inhopp. Med honom i spetsen kan Valverde använda Inaki Williams från högerkanten, där tycker vi att han kan utnyttja sin snabbhet ännu mer. Bilbao-försvaret har sett stabilt ut med tre hållna nollor och det känns tryggt med Unai Simon mellan stolparna. Bilbao är strået vassare i bägge lagdelarna och här tycker vi att oddset är för högt på gästerna. De har en fin form och möter en nykomling som blandat och gett. DNB-spelet lockar!

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Deportivo Alaves - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.