Målglada Atalanta tar emot Fiorentina hemma på Ennio Tardini under söndagen. Vi väljer att klicka i ett givet målspel inför detta mötet!

Match: Atalanta – Fiorentina (Serie A) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @1.60 | Units: 2/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.60 hos Betway

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Mål efter mål

Hemmalaget Atalanta är ett av Europas målrikaste lag, inget snack om saken. Under söndagskvällen tar de blåsvarta emot konkurrenten Fiorentina i ligaspelet. På förhand är Atalanta befogade favoriter, trots en storförlust i senaste matchen. I skrivande stund befinner sig laget på en sjundeplats i tabellen med sex inspelade poäng. De har alltså vunnit två och förlorat en av deras tre inledande matcher i Serie A. Som vanligt har Atalanta bjudit på en sevärd fotboll som innehållit massvis med mål. Deras tre ligamatcher har det blivit totalt 13 mål, vilket ger ett snitt på höga 4,33 mål/match.

Som sagt så kommer hemmalaget till matchen med ett rejält nederlag i bagaget. Den italienska klubben förtjänade sin plats i Champions League genom en stark tredjeplats ifjol, men första matchen i världens mest populära turnering blev inte som klubben hade hoppats på. I gruppen hittas lagen Dinamo Zagreb, Shaktar Donetsk och Manchester City. På förhand var Dinamo Zagreb rejält uträknade när det gällde avancemang, men den kroatiska klubben krossade Atalanta med hela 4-0 (!). Vi tror på ett revanschsuget Atalanta som tar emot Fiorentina under söndagen. Laget har löst spelet i deras tio senaste matcher.

Botten av tabellen

Bortalaget Fiorentina hittas i staden Florens, som ligger i regionen Toscana. La Viola som laget brukar kallas, har inte alls fått till det i inledningen av den här säsongen. De karaktäristiska lila tröjorna (som gett klubben dess smeknamn “Viola”) sägs ha kommit till genom ett misstag, då de rödvita tröjorna fick en lilaaktig färg efter en olycklig tvätt. Fiorentina klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen när de slutade på en sextondeplats. Laget hade endast tre poäng ner till Empoli som dessvärre åkte ut efter en säsong i högsta ligan.

Säsongen 19/20 har inte heller fått sig någon vidare start för gästerna. Efter tre spelade matcher befinner sig laget längst ner i tabellen tillsammans med Sampdoria och Udinese. Fiorentina innehar 19:e platsen med deras svaga poängskörd på endast en poäng. Visserligen var deras oavgjorda resultat positivt eftersom det kom mot storklubben och fjolårsmästarna Juventus. Ifall vi riktar fokuset på målmarknaden har Fiorentina löst spelet i två av deras tre ligamatcher. Premiären mot Napoli blev ett rejält målkalas när slutresultatet skrevs till 3-4. När Atalanta står för motståndet tror vi på en fartfylld och målrik batalj!

Speltips: Över 2.5 mål

Jag väljer att spela på över 2.5 mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atalanta har löst spelet i tio raka matcher.

  • Fiorentina har löst över 2.5 mål i två av deras tre ligamatcher.

  • Atalantas tre inledande matcher har innehållit hela 13 mål.

  • Spelet har suttit i tre raka inbördes möten.

  • Atalanta har gjort sju mål på deras tre ligamatcher.

Högst odds hittade jag 21/9 kl 13:27 hos Betway som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.60 hos Betway

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.