Erik Norin|21 september, 2023, 10:56

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården kliver in med mer defensiv spelstil i år.

  • Förra säsongens semifinalserie inleddes med tre målsnåla matcher, liknande läge här.

  • Finns frågetecken kring Djurgårdens målskytte.

Defensiv spelstil

Johan Garpenlöv är på plats från start den här säsongen och vi känner honom främst från Tre Kronor där landslaget då spelade en mycket tight defensiv ishockey som skulle minimera motståndarnas chanser i slottet och i bra lägen. När Garpenlöv tog över Djurgården förra säsongen var det precis det här uppdraget som han hade och det lyckades han också med. Jag tror han nu satt ännu mer prägel på laget och att Djurgården ska spela en ishockey som är mer vägvinnande och där man är väldigt svåra at göra mål på.

Utöver en hyfsat stark forwardssida finns också skickliga defensiva forwards i Djurgården och det är kanske snarare målproduktionen som är frågetecknet. Att spelare som Linus Klasen och Marcus Kruger kommer göra poäng råder det inga tvivel kring. Men skyttar som Jonathan Lekkerimäki är borta, spetsspelare som Lukas Vejdemo är inte kvar och tilltänkta målgörare som Anton Gradin och Olle Liss finns det stora frågetecken kring. Djurgården slår inte Björklöven genom att försöka gå offensivt och göra många mål här tror jag och trolig gameplan läggs också utifrån det scenariot.

Ännu starkare denna säsongen

Björklöven kliver in med ett i mångt och mycket liknande lag från förra säsongen där den offensiva delen i lagbygget är en stor styrka med massvis av spetsspelare. Duon Scott Pooley och Nick Schilkey är kvar och kommer bli viktiga för laget. Samtidigt som man också förstärkt ytterligare med offensiva namn som exempelvis Nicolai Meyer. Här tror jag dock man går in med respekt efter förra säsongen och vill inte att Djurgården ska hamna i överläge utan att man succesivt ska jobba sig in i matchen. Gäller att stoppa ett Djurgården som kommer ut hårt.

Man glömmer också lätt starten på förra årets matchserie. Innan de tre mycket målrika matcherna så var det en inledning på serien där man kände mer på varandra och verkligen såg till att hålla motståndarna borta från sin målbur. Här är en match mellan två topplag i början av säsongen och då tror jag lite liknande matchbild kan bli aktuell. Därför tror jag vi får en jämn och tät match där inget av lagen drar iväg och således ökar vikten av att inte ge bort onödiga lägen till motståndaren.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Djurgården - Björklöven
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.