Allsvenskan levererar fina matcher vecka ut och vecka in, under söndagen bjuds vi på ett Stockholmsderby då Hammarby tar emot AIK på Tele2 Arena. Kommer Hammarbys offensiv slå AIKs defensiv? Eller kommer det bli tvärtom?

Match: Hammarby – AIK (Allsvenskan) | Speltips: X2 | Odds: @1.58 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 1.58 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hösten kommer bli spännande

Vi är mitt i den brinnande titel- och toppstriden av årets Allsvenskan och avslutningen av den här säsongen kommer bli en rysare hela vägen in i mål. De som har bäst läge för att ta hem titeln är Djurgården, AIK och MFF samt Hammarby som är något av en outsider strax nedanför. Bajen vet dock om att det kommer bli väldigt svårt att ta ifatt det stora avståndet som är upp till titeln men fokuset bör rimligtvis ligga på att säkra en topp tre placering och därmed säkra Europaspel nästa säsong.

När Hammarby spelar hemma på Tele2 så är det inte många lag som kommer dit och har det lätt, dem är de ända laget i serien som fortfarande inte förlorat på hemmaplan. Senast körde man över ett normalt sett starkt IFK Göteborg med hela 6-2. Dem spelar med ett oerhört högt tempo och offensiven är ständigt i fokus. I matchen mot Göteborg så var det sex olika spelare som hamnade i målprotokollet vilket visar på vilken offensiv kraft laget besitter.

Tittar man på AIK så hamnade dem i en liten svacka innan, men efter att man torskat ganska klart mot Celtic i Europa League-playoffet så har man höjt sig rejält. Svaret på uttåget ur Europa League blev en derbyseger mot Djurgården med 1-0 för att sedan åka till Hisingen och slå Häcken på bortaplan. Gemensamt för dem matcherna är att det var samma spelare som blev matchvinnare i båda fighterna, nämligen Sebastian Larsson. Båda kom dessutom från straffpunkten.

Matchbilden känns klar på förhand

Det man kan förvänta sig är en matchbild som på förhand känns ganska klar att förutse. Hammarby kommer vara förande och ha mycket boll medan AIK ligger djupare och styr dem ur de farliga ytorna för att sedan ta vara på sina omställningar. Det största misstaget som AIK kan göra är att försöka spela högt och sätta mycket press på Hammarby för då kommer de att få det kämpigt. Men Rikard Norling är fullt medveten om det och kommer inte göra det misstaget så som Göteborg gjorde senast.

Jag vet om att Hammarby är oerhört starka hemma men det känns som att AIK har det där lilla extra när det väl kommer komma till krita i den här matchen. Dem har visat upp oerhört fina kvalitéer de senaste matcherna och hanterat sina motståndare på klassiskt AIK sätt. Ruggigt starkt försvarsspel och resultaten kommer därefter. Dessutom känns AIK mer hungriga då dem fortfarande har en realistisk chans på guldet jämfört med Hammarby som förmodligen är aningen för långt bakom. X2 klickas!

Speltips: X2

Jag väljer att spela X2 i den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har bara förlorat ett derby mot Hammarby på de sju senaste.

  • AIK har fortfarande en fullt realistisk chans att ta guldet och det känns som dem är mer hungriga än Hammarby.

  • AIK har inga kända skador eller avstängningar.

  • Hammarbys försvarsspel har sett svajigt ut trots de fina resultaten, detta syntes ganska tydligt i 2-0 förlusten mot Norrköping.

Högst odds hittade jag 21/9 kl 14:30 hos Unibet som ger 1.58. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.58 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.