Daniel Jacobsson|21 september, 2023, 10:58

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Helsingborg drar nytta av hemmaplanen – där är man bortskämda med stödet från läktarna.

  • Helsingborg är i grunden ett bättre lag än AFC Eskilstuna.

  • Helsingborg vann sin senaste hemmamatch mot Sundsvall. Här vill man upprepa den prestationen.

Nyckelmatch

Storklubben Helsingborgs IF är påväg ner i den ordentliga skiten. Deras resa i Allsvenskan tog slut för ett par år sedan, men skulle man dessutom ramla ner i Division 1 är den skånska storklubben som präglats av Henrik Larsson, Christoffer Andersson och andra påväg att dö. Men som ett IFK Göteborgs citat en gång sa ”Blåvitt får aldrig dö”, och det gäller även Helsingborg. Det hade varit snöpligt om den här klubben ramlade ur Superettan med det här laget. Det är trots allt ett gäng etablerade spelare som finns i det här laget. Då skall man kunna hitta rätt i slutskedet av säsongen och lösa det här, med Stuart Baxters hjälp.

Helsingborg förlorade tungt mot GAIS efter att ha höjt sig betydligt i andra halvlek. Den första halvleken förstörde matchen för skåningarna, trots att det i slutet rann iväg. Det finns saker att ta med sig, men också negativa saker att försöka komma undan med. Backen Birkfeldt skadade sig och lär inte finnas med under fredagen. Då gäller det för Vilar, Vagic och andra som man tagit in för att hålla sig kvar att steppa upp. Det gäller även offensiven med Mushin och andra – det kommer förmodligen avgöras här. En seger och det hade kunnat vända ALLT, en förlust och det är mer eller mindre kört.

Försprång

AFC Eskilstuna kan tacka den första halvan av säsongen för att man har ett försprång på Helsingborg inför det här mötet. Fredagens dramatiska möte på Olympia i Helsingborg bjuder på bottenkris. AFC förlorade under förra veckan sitt möte mot Örgryte och blandade därmed in sig i bottenstriden rejält. Skulle man dessutom förlora fredagens möte är man bara ett poäng före Helsingborg helt plötsligt. Då finns det inte mycket som talar för att Eskilstuna klarar av att undvika kvalplats, enligt undertecknad.

Det är inte mycket delar i Eskilstunas spel just nu som övertygar mig. Det är en tuff bortamatch man ställs inför och man har knappast en bortastatistik att luta sig tillbaka mot. Nej, här kommer hemmalaget dra nytta av fler grejer och den modiga spelar den raka ettan till omkring 2.15 +-. Mitt spel blir det lite mer säkra, draw no bet, vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen. Slå er ner och njut av den härliga dramatiken – för en neutral person i det hela.

fotboll, superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Helsingborg - Eskilstuna
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.