Under 5.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/9 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har en av seriens bästa målvakter i Oscar Alsenfelt och ett riktigt bra försvar framför

  • Leksand har inte råd att göra ännu en blek match – fokus måste ligga på defensiven

  • Malmös defensiv imponerade i fjol medan offensiven var lagets akilleshäl

  • Leksand förlitar sig oerhört mycket på sin förstakedja med Camper, Hrivik och Cehlarik – hur länge orkar trion driva lagets offensiv?

  • Spelet satt i tre av fyra möten mellan lagen förra säsongen

Två brödrapar invärvade

Malmö kliver in i SHL-bubblan under tisdagen och man gör det med en hel del förändringar i laget. Tränaren Peter Andersson har fått lämna plats åt Björklövens succécoach Joakim Fagervall och nu hoppas Skåneklubben på att tränarbytet ska ge nytt blod in i laget. Även spelarmässigt har det hänt en del. Danska landslagsbröderna Markus och Oliver Lauridsen har plockats in från HV71 respektive Jokerit och det är två backar av absolut toppklass. Framåt så återvänder tvillingbröderna Pathrik och Ponthus Westerholm till klubben efter flera år i klubbar som Brynäs, Frölunda och Lukko. Man får även behålla succécentern från i fjol, Fredrik Händemark under hösten fram till att NHL-klubbarna väljer att kicka igång sina camper.

För Leksands del är man redan varma i kostymen efter att man spelade mot Skellefteå under helgen som gick. Trots en heroisk upphämtning av laget under den sista perioden förlorade man till slut i förlängning med 4–5. Inget resultat man ska vara särskilt nöjda med och här måste Leksand vara med från matchstart för att kunna plocka viktiga poäng i kampen om att undvika bottenplaceringarna. Nu finns det ändå vissa guldkorn att plocka med sig in till tisdagens match. Målvakten Janne Juvonen kom in inför den tredje perioden och spelade bra, han lär säkert få förtroendet från start här. Även framåt så levererade förstafemman med Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik.

Fokus på defensiven

På förhand är det här en viktig match för båda lagen som vill få en så bra start som möjligt. Leksand har inte råd att förlora flera matcher i början av serien utan måste hitta ett stabilt inflöde av poäng, annars riskerar man att sätta sig i samma sits som man gjort tidigare säsonger. För Malmös del tror jag det krävs en bra höst för att man ska kunna vara med och utmana den här säsongen. Fredrik Händemark kommer spela med laget under ett par månader och det är en spelare som kommer göra stor skillnad. Är man ett bottenlag i november eller december så kommer det inte vara speciellt positiva tongångar runt laget när Händemark lämnar för NHL-spel.

När Malmö och Leksand drabbar samman brukar det oftast bli jämnt, något som jag tror det även blir här. Malmös stora styrka är lagets defensiv medan man måste sätta offensiven för att lyckas. Det har visat sig fungera under försäsongen men jag tvekar på om det håller i sig under serien. För Leksands del kommer man in till den här matchen med en stor lärdom från Skellefteåmatchen. Fokus här måste ligga på att göra allting rätt defensivt. Tror vi får se en match med få mål. Under 5.5 mål spelas till 1.83.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/9 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.