Högintressant möte i NFL mellan Seattle Seahawks (2-0) och New Orleans Saints (1-1) under söndagskvällen. Saints har skadeproblem på sin quarterback Drew Brees och nu kommer Teddy Bridgewater komma in från start, kommer han hålla mot ett starkt Seahawks på bortaplan?

Match: Seattle Seahawks – New Orleans Saints (NFL) | Speltips: Seattle Seahawks -3 (Asian Handicap) | Odds: @1.67 | Units: 2/5 | Spelstopp: 22:25

Rygga till 1.67 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Låter offensiven tala

Seahawks passningsförsvar är ganska medelmåttigt den här säsongen med “Legion of Boom” helt borta. Andy Dalton, Ben Roethlisberger och Mason Rudolph stod tillsammans för 575 yards på Seattles försvar under de två första omgångarna. Seattle kom knappt undan i vecka ett med en vinst mot Cincinnati Bengals som i matchen efter blev totalt överkörda av San Francisco 49ers i vecka två. Seahawks dominerade sin förra match mot Pittsburgh Steelers trots att slutresultatet 28-26 kanske inte visar det. Man såg ut som det laget som tog sig till slutspel förra året igen och Russell Wilson har haft minst 70% lyckade passningar och en passningsratin över 130 i de båda inledande matcherna.

Chris Carson och Rashaad Penny lär stå för stora siffror mot ett Saints försvar som tillåter 5.6 yards per carry och är rankade på en 27e plats gällande passningsförsvar. Seattle har både en av de bästa quarterbackarna i NFL samt hemmaplansfördel. New Orleans är på resande fot där dem inte alls är lika bra som på hemmaplan, detta plus att man är utan sin absolut viktigaste spelare.

Upp till bevis

Det är upp till bevis för Teddy Bridgewater i den här matchen som sitter på en saftig lön för att vara backup. Bridgewater kommer vara i centrum i vecka tre när Saints nu reser till Seattle. New Orleans öppnades som favoriter men det har ändrats. Anledningen till detta? Quarterbacken Drew Brees kommer vara borta sex till åtta veckor på grund av tumskada han drog på sig i matchen mot Rams i vecka två.

Att vinna den här matchen även med Brees på plan hade varit svårt men när den framtida Hall of Fame quarterbacken är på sidlinjen så kommer Saints få det väldigt tufft i den här matchen. Efter att ha blivit tradead till New Orleans förra året så har Teddy Bridgewater haft två möjligheter till viktiga minuter i grundserien. Ingen av dem gick särskilt bra.

Bridgewater startade istället för Brees i vecka 17 förra säsongen mot Carolina Panthers när Saints redan hade säkrat hemmaplansfördelen i slutspelet. Andra startspelare som Alvin Kamara var också vid sidan av men oavsett så var det inte de resultatet tränarstaben ville ha när man satte Bridgewater i spel. Han satte 14 av 22 passningar med 118 yards, en touchdown och en interception i en 33-14 förlust mot Panthers där Cam Newton inte ens spelade.

När Bridgewater tog över för Brees i den förra matchen så hade Rams bara en 3-0 ledning i den andra kvarten. Men återigen stod Saints backup för en dålig prestation och stod bara för 165 yards på 30 försök utan en touchdown. Slutresultatet? 27-9 till Rams.

Saker och ting kan se annorlunda ut nu när han fått en veckas träning med startspelarna men faktumet kvarstår att det fortfarande är samma Bridgewater som vi alltid sett. Jag tror Saints kan komma att få stora problem framöver nu trots att man var och till viss mån är stora favoriter att gå långt i år. Innan det har satt sig helt med Bridgewater som quarterback så kommer man ha det tufft och det börjar här mot Seahawks.

Speltips: Seattle Seahawks -3 (Asian Handicap)

Jag väljer att spela på Seattle Seahawks -3 (Asian Handicap). Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Seattle Seahawks har vunnit båda sina matcher såhär långt med en imponerande offensiv.

  • Seahawks har hemmaplansfördel.

  • Russell Wilson är en av ligans bästa quarterbacks och han kommer ha mycket att säga till om mot ett sargat Saints.

  • Saints är utan sin viktigaste spelare i Drew Brees och nu ska Teddy Bridgewater hålla hoppet uppe för New Orleans fansen, jag tror dem kommer bli missnöjda.

  • Seahawks har två oerhört duktiga runningbacks som kommer ställa till det mot Saints som tillåter 5.6 yards per carry och är rankade på en 27e plats i passningsförsvar.

Högst odds hittade jag 21/9 kl 12:00 hos Unibet som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.67 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.