Axel Olsson|21 september, 2023, 11:03

Jag väljer att spela på hemmalaget leder i halvtid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Stuttgart har varit en av de största överraskningarna hittills. 

  • Stuttgarts offensiv är stekhet. Gjort flest mål i hela Bundesliga.

  • Darmstadt har redan åkt på ett par rejäla förluster.

  • Darmstadts försvar ser svagt ut. Redan 13 insläppta efter fyra matcher.

Stor överraskning

Stuttgart har gått från att vara nära en nedflyttning ifjol, till att bli ett sevärt lag som öser in mål i ligaspelet. Det kan svänga snabbt i fotboll och efter att de säkrade sin Bundesliga-plats har kurvan pekat spikrakt uppåt för hemmalaget. Utifrån deras förutsättningar är det här en start som man knappt vågat drömma om. Fyra segrar utav fem möjliga och en offensiv som briljerat i flera matcher. Förvånansvärt nog är det Stuttgart som gjort flest mål i hela Bundesliga.

Att köpa loss anfallaren Guirassy har redan visat sig vara ett succédrag. Han lånades in ifjol och spelade en avgörande roll i deras säkrade kontrakt. Han har varit en av ligans bästa spelare nu i säsongsupptakten. Hela åtta gjorda mål på fyra matcher, där ett hattrick i senaste matchen mot Mainz är inkluderat. Stuttgart har kört över flera motståndare och särskilt i hemmaborgen. Tränaren Hoeness är kanske den främsta anledningen till deras uppåtgående form – han har verkligen fått det här laget att leverera sen han tog över. Med Guirassy i spetsen och den makalösa formen håller vi Stuttgart som givna favoriter. Med deras aktiva offensiv är inte en ledning i halvtid omöjlig. 

Märkbar temposkillnad

Det har gått desto tyngre för gästande Darmstadt. Den svaga starten var dock väntad då Darmstadt är nykomlingar i den tyska högstaligan. Det var sex år sedan man var uppe sist och därför var förväntningarna ganska lågt ställda. De jagar fortfarande sin första seger och undertecknad tror att de får vänta ett tag till. De har åkt på ett par storförluster och varit totalt chanslösa i dessa.

Att de ens fick med sig poäng i senaste matchen mot Leverkusen var långt ifrån självklart. De gjorde en stark första halvlek och fick verkligen utdelning på allt. De ledde med hela 3-0 men rasade samman helt och hållet när de drog på sig ett rött kort i den 49:e matchminuten. Leverkusen kom tillbaka med tre mål och hade även bud på fler. Ett väldigt tungt poängtapp med tanke på vilket håll matchen var påväg mot. Darmstadt har släppt in hela 13 mål efter fyra ligamatcher och det har varit alldeles för svaga försvarsinsatser. Undertecknad spår att det blir en tuff säsong för nykomlingen.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Stuttgart - Darmstadt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.