Vi lägger fokuset på matchen mellan West Ham och Manchester United på London Stadium under söndagen. Gästerna i den här matchen har inte gjort något imponerande avtryck såhär långt och när man nu ställs mot West Ham så känns det som två jämnstarka lag som ska göra upp.

Match: West Ham – Manchester United (Premier League) | Speltips: 1X | Odds: @1.71 | Units: 2/5 | Spelstopp: 15:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Motsatta formkurvor till viss mån

Efter att ha torskat med 5-0 i premiären mot Manchester City är West Ham obesegrade i de fyra senaste matcherna. Laget har plockat åtta poäng vilket innebär en åttondeplats i tabellen. Mauricio Pellegrinis mannar har i och med det fått en hyfsat bra start på säsongen då man på förhand var med i diskussionen om lag som kan störa de etablerade topplagen. Med tre raka segrar bakom sig mot Watford, Newport (cup) och Norwich så kommer man senast från 0-0 borta mot Aston Villa. Kanske inte det resultatet man önskade men man visar styrka i att plocka poäng trots att spelet kanske inte stämde helt och man var dessutom en man kort de sista 25 minuterna. Michail Antonio och Winston Reid är fortsatt på skadelistan för West Hams del och Masuaku är avstängd efter det röda kortet han fick i den senaste matchen.

United har haft en motsatt kurva än West Ham på vissa sätt. Man började säsongen med att slå Chelsea med 4-0 i premiären och därifrån har det varit svårare. Man kryssade mot Wolves, förlorade mot Crystal Palace och sedan kryss igen mot Southampton. Efter det har man nu lyckats knipa två raka 1-0 segrar. Den första kom i den senaste ligamatchen mot Leicester i en oerhört jämn match och nu i veckan slog man Astana i Europa League med ett nästintill B-lag på banan. United har en hel del tunga skador i form av Paul Pogba, Anthony Martial, Eric Bailly, Luke Shaw och mest troligt även Daniel James.

Sebastian Hallers betydelse

Båda lagen står på åtta poäng efter fem spelade omgångar och ser man till hur prestationerna har varit så tycker jag det är två väldigt jämnstarka lag som möts. Ser man bara till spelarmaterial och förutsättningar så borde Manchester United vinna det här enkelt men just nu är dessa faktorer ganska oväsentliga. Därför känns det lite konstigt att United är så pass stora favoriter av spelbolagen i den här matchen. Man ska spela på bortaplan och man har dessutom en hel del väldigt tunga skador, kanske framförallt Pogba och Martial som är två av de viktigaste nycklarna till Uniteds offensiva spel.

West Ham å andra sidan har gjort en väldigt spännande värvning i sommar då man tog in Sebastian Haller från Eintracht Frankfurt. Han har nu gjort tre mål på fyra matcher och han kommer ställa till problem för Lindelöf & Maguire. Dessutom har man spelare som Lanzini och Felipe Anderson som också bidrar till en hel del spets och kreativitet i anfallet.

Ole Gunnar & Co har ännu inte visat någonting som ger mig känslan av att United kommer vara inblandad i någon toppstrid det här året heller. Det ser snarare ut som att det kommer bli en kamp för att hålla de konkurrerande lagen utanför topp sex. Det mesta talar för att det kommer bli en väldigt jämn match och jag tror att ett kryss ligger nära till hands men garderar med 1an också.

Speltips: 1X

Jag väljer att spela 1X i den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • West Ham har inte förlorat mot United på hemmaplan på de två senaste mötena.

  • Senast lagen möttes på London Stadium så vann West Ham med klara 3-1.

  • Sebastian Haller är i målform och har gjort tre mål på fyra matcher såhär långt.

  • West Ham har inte förlorat på sina fem senaste matcher.

  • United har fortfarande inte vunnit på bortaplan den här säsongen.

Högst odds hittade jag 21/9 kl 15:00 hos Unibet som ger 1.71. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.