Match: Malmö-Elfsborg (Allsvenskan) | Speltips: Malmö | Odds: 1,61 | Spelstopp: 19:00 | Spelbolag: CherryCasino

Ett pressat Malmö tar emot Elfsborg på hemmaplan. I och med Norrköpings seger mot Östersund ligger pressen på Malmö att ta tre poäng här om inte avståndet till serieledarna Norrköping ska bli större.

Det blev förlust senast för Malmö med 3-1 borta mot Djurgården, en dyrbar förlust då man tappade serieledningen till Norrköping som ser nästintill ostoppbara just nu. Här gäller det för Malmö att snabbt revanschera sig, skulle man tappa poäng mot Elfsborg ser det aningen mörkt ut i kampen om ligatiteln. Hemma är man ligans starkaste lag tillsammans med Norrköping, nio segrar har det blivit på elva matcher vilket talar sitt tydliga språk.

Elfsborg är också ett lag som plockar de flesta poängen hemma, senaste matchen är ett praktexempel när man krossade Falkenberg med hela 5-0. Men på resande har man det jobbigare, endast tre segrar på elva försök har det blivit och jag har svårt att se laget kunna hota Malmö på Swedbank. I den senaste bortamatchen åkte man på en 1-0-förlust mot Jönköping.

Med all press på sig måste Malmö lösa tre poäng och jag tror man lyckas göra det, annars finns risken att man tappar ligaguldet som sagt, för så som Norrköping spelar just nu lär de inte tappa många poäng på de återstående matcherna. Den raka ettan ligger på 1,61 och ser riktigt stabil ut, lycka till vid rygg!