Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Trots två matcher mindre spelade är Villa sju poäng före Newcastle.

  • Newcastle har nio raka matcher utan seger.

  • Efter tre matcher mot tufft motstånd är det dags för Villa att plocka tre poäng.

  • Senast lagen ställdes på Villa Park vann Birmingham-laget med 2-0.

  • Jack Grealish fortsätter att imponera stort i hemmalaget.

Kaptenen fortsätter dominera

Aston Villa har varit inne i en tuff period, och efter tre raka förluster, tror undertecknad att Birmingham-laget studsar tillbaka på lördag. Utöver att man spelat mot United, Liverpool och City, var man på grund av sjukdomsfall tvungna att lira med juniorlaget mot Liverpool. Föga förvånande blev det storförlust mot Liverpool men i matcherna mot United och City, när man kom till spel med ordinare lag, stod man upp riktigt bra. På grund av inställda matcher har Villa spelat två eller tre matcher än de flesta av de andra Premier League-lagen. Trots sitt haltande spelschema placerar man sig på en elfteplats i tabellen. Det är ruskigt imponerande av Villa, som varit ett av årets största utropstecken.

Villas bästa spelare har utan tvekan varit Jack Grealish. Lagets stora stjärna tillika lagkapten har under säsongen redan gjort fem mål och sju assist. Mot ett Newcastle som inte imponerat på sistone är det nästan poänggaranti på den offensive mittfältaren. En annan spelare som imponerat är målvakten Emiliano Martínez. Hämtad från Arsenal har Martínez fått en kanonstart i sin nya klubb, med ett snitt på en hållen nolla varannan match. Aston Villa ser onekligen spännande ut och hemmasegern känns som det givna spelet inför lördagens match.

Nio raka utan seger

På andra sidan planhalvan är det dystra miner, gästande Newcastle har nämligen nio raka utan seger. I och med de uppradande poängtappen har Newcastle dalat ner till en 15:e plats i tabellen. Förvisso har man sju poäng ner till nedflyttningsstrecket men många av de andra bottenlagen börjar plocka poäng. Om inte Newcastle lyckas vända den dystra trenden riskerar man att bli en nedflyttningskandidat på allvar.

Närmast blev det storförlust för Newcastle när föll man med hela 3-0 mot Arsenal. Newcastles primära problem hittar vi däremot i anfallsspelet, förvisso har man en grym spelare i Callum Wilson, men lagets målproduktion är oerhört blygsam. På sina åtta senaste matcher har Newcastle endast gjort två mål, det är riktigt svaga siffror. Mot ett Villa som vet hur man spelar försvarsspel har undertecknad svårt att se Newcastle göra mål. Resonemanget inför lördagens match är enkelt; Villa är ett bättre fotbollslag än Newcastle. Den raka ettan klickas!

Speltips.se ger tipset:

Aston Villa hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/1 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.