Det står redan klart att Manchester City spelar ligacupsfinalen den här säsongen, det blir antingen Tottenham eller Chelsea som står för motståndet. Men först ska det andra mötet med Burton Albion spelas av, ett möte som helt och hållet saknar spänning efter Citys 9-0 kross i första matchen. City förväntas rotera kraftigt men klasskillnaden råder fortfarande!

Match: Burton-Man city (Carabao Cup) | Speltips: Man city vinner båda halvlekarna | Odds: @1.90 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Makalös kross i första mötet

Att man får se siffrorna 9-0 i engelsk toppfotbollen är väldigt sällan. Ett resultat som rent ut sagt förnedrade Championship-klubben. Visserligen är Manchester City landets bästa lag men att kunna släppa in hela nio mål under 90 minuter är en bedrift i sig. Returmötet under onsdagskvällen handlar bara om att försöka hålla nere siffrorna för att inte bli ännu mer förnedrade än vad de redan har blivit.

Burton huserar i tredje divisionen, League One. Laget hittas i skrivande stund på en 13onde plats i tabellen. Deras facit lyder tio vinster, sex oavgjorda och tolv förluster. Klubben tillhörde Championship ifjol men åkte ur tillsammans med den anrika klubben Sunderland och Barnsley. Men de två sistnämnda klubbarna har hittills tacklat nedflyttningen bättre. Sunderland och Barnsley befinner sig på kvalplaceringarna till Championship. Hur Albion-tränaren väljer att matcha sitt lag under onsdagskvällen är ovisst. Valet står mellan att matcha starkaste laget på planen för att minska chansen för målkalas, eller väljer han att rotera eftersom det hela redan är avgjort, och därmed istället vila sina nyckelspelare inför matchen mot Bradford i ligan. Men vilket fall som, råder det extrem klasskillnad mellan dessa två klubbarna!

Dominerande City

Det troliga är att många ordinarie spelare kommer att vilas men City kommer troligen ändå med ett slagkraftigt lag till matchen. Pep Guardiola har gått ut i pressen och sagt att ett antal unga spelare kommer få chansen under onsdagskvällen. Men Pep var tydlig med att det inte kommer vara allt för många nya som spelas in i laget mot Burton, möjligtvis två från start och tre stycken på bänken var exemplet City-tränaren lade fram. I presskonferesen sade även Pep att spelare som varit skadedrabbade under den senaste tiden ska få speltid under onsdagen. Alltså hittar vi av största sannolikhet den skadedrabbade stjärnan Kevin De Bruyne i startelvan. Även Benjamin Mendy som haft en tuff period med långtidsskador kan få en del minuter, men fransmannen förväntas starta på bänken.

Manchester City har levererat i alla deras olika tävlingsmatcher den här säsongen. Med det tajta schemat och ständigt matcher i ligan, cupen och Champions League är det svårt att kunna prestera i alla dessa. Men svaret till Citys fina facit är deras galet breda trupp. Offensivt har City spelare på bänken som hade gått rakt in i alla startelvor i ligan, stjärnor som Gabriel Jesus, Bernardo Silva och Mahrez förväntas snöra på skorna mot Burton Albion. Manchester City har mäktat med makalösa 21 mål i deras fyra senaste matcher.

Speltips: Man City vinner båda halvlekarna.

Jag väljer att spela Man City vinner båda halvlekarna. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Man Citys makalösa bredd, spelare som De Bruyne, Jesus och Mahrez förväntas spela.

  • Råder extrem klasskillnad mellan lagen, 9-0 talar sitt tydliga språk.

  • Manchester City har gjort 21 mål i deras fyra senaste matcher.

  • Pep påpekar i presskonferensen att det endast rör sig om 2-3 stycken ungdomar från start under onsdagen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.