Svenska Superligan är återigen här och vi bjuds på ett fint möte mellan IBK Dalen och IBF Falun. Dalen samt Falun har inte den bästa form just nu och har förlorat sina senaste matcher. Dalen sina senaste tre och Falun sina två senaste. Falun har med största sannolikhet superstjärnan Galante-Carlström utanför truppen även denna match, men det är ett spel man löser i alla matcher den här säsongen. Överspelet klickas!

Match: Dalen – Falun (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1| Odds: @1.61 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 18.30

3 raka utan seger

Dalen har tre raka utan seger, senaste vinsten kom mot jumbon Lindås när man besegrade de på bortaplan med 8-0. Dalen har haft en lite tuffare tid den senaste tiden och har tappat från att vara suveräna i starten till en i skrivande stund sjätte plats. Ketil Kronberg är som många år tidigare den ledande spelaren i Dalen och har stått för 34 poäng i år på 20 matcher. Han tillsammans med landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegner drar det allra tyngsta lasset och är två spelare som är mycket avgörande inför slutspelskampen längre fram.

Falun gästar Umeå Energi Arena under onsdagen och det är för tredje gången lagen möts den här säsongen. Det är faktiskt Dalen som vunnit båda de tidigare mötena, bägge med 6-5. Det är trots Faluns kvalitéer lite av ett dröm motstånd för Dalen den här säsongen, det är klart det sitter i huvudena på Falunspelarna när man reser till Umeå. Dalen klarar sig även från Galante-Carlström som med störa sannolikhet missar även denna matchen, något som är positivt för Dalen inför mötet. Spelet jag lirar sitter i båda mötena mellan lagen den här säsongen!

Ingen Galante

Falun har två raka förluster till ovanlighetens skull. Stormötet med Storvreta förlorades efter att motståndarna vänt underläge, mycket på grund av några överraskande domslut i slutskedet av matchen. Galante-Carlström saknas fortfarande i Falunlaget, ett tapp som inte går att gömma, detta trots att unge Malte Lundmark stått för en fin vikariering i hans frånvaro då talangen gjort hattrick i två raka matcher nu. Rasmus Enström och resten av spelarna är dock men, trots lite få spelartapp inför matchen skall detta vara en match man skall försöka bryta den lite negativa trenden i. Det skapar utrymme för andra spelare att kliva fram.

Falun är som vanligt offensivt glada och står för massa mål, inte bara framåt utan även bakåt och deras säsong än så länge har visat att det snittas mycket mål i deras matcher. Grundserien är en joggingsträcka för Falun och det är när slutspelet börjar som man kommer vara som bäst och då finns det ingen chans att Galante-Carlström står över matcher om det så inte är jätteallvarligt. Falun imponerar alltid framåt och besitter en av världens bästa offensiver, så även utan superstjärnan. Spelet sitter i samtliga matcher med Falun den här säsongen!

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i de två tidigare mötena mellan lagen den här säsongen.

  • Falun löser spelet i samtliga 20 matcher den här säsongen.

  • Dalen brukar ha lätt för att hålla tätt i första perioden, men mot offensiva Falun blir det svårt.

  • Galante missar som sagt matchen, men Falun har löst det i alla matcher utan honom med.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.61 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.