Blickarna riktas under onsdagskvällen mot Värmland och Karlstad. Och precis som solen som alltid skiner i Karlstad, så ser säsongen ljus ut för Färjestad som ligger tvåa i SHL. Jag tror man hämtar samtliga poäng från den här matchen och att man gör det med marginal.

Match: Färjestad – Rögle (SHL) | Speltips: Färjestad -1,5 | Odds: @2.20 | Units: 2/5 | Spelbolag: Snabbare | Spelstopp: 19:00

Starka i Löfbergs Arena

Som rubriken lyder så är Färjestad ett av seriens absolut starkaste hemmalag, man ligger tvåa i hemmatabellen, trots att man spelat färre hemmamatcher än alla lag förutom Malmö och Timrå. 12 segrar på 16 hemmamatcher, där man löser vårt spel i hela 7 stycken av dem. En av dessa mot just Rögle som man vid det tillfället slog ganska enkelt med tre måls marginal. Man är också inne i en ruggig form för tillfället där man har tre raka segrar och kommer från två blytunga segrar på bortaplan mot toppkonkurrenterna Luleå och Frölunda.

Spelarmässigt har man även en imponerande bredd, framförallt offensivt där toppkedjan med Michael Lindqvist, Linus Johansson och Joakim Nygård bildar en konstellation som jag håller högt i en ranking av SHL:s bästa kedjor. Den har tyngd, den har fart och den har målskyttar. Nygård finns på topp tio i skytteligan och Lindqvist snittar ett mål varannan match sedan han anslöt till Färjestad i mitten på november. I övrigt har man en stark backsida som leds av VM-guldmedaljören Mikael Wikstrand och finske poängbacken Jesse Virtanen.

Dålig form hos skåningarna

Medan Färjestad har gått segrande ur sina tre senaste matcher har det gått åt andra hållet för Rögle som efter fyra raka segrar runt årsskiftet nu har tre raka förluster, detta mot betydligt sämre motstånd än vad Färjestad slagit. Jag såg Rögle bli utspelade av Mora förra torsdagen och jag ställer mig mycket frågande till hur formen verkligen är i skånelaget. 9:a i bortatabellen där endast de tre bottenlagen, Växjö och lokalkonkurrenten Malmö lyckats sämre, detta tror jag precis som senast lagen möttes i Löfbergs Arena blir en tuff kväll för Rögle.

I sju av sina 17 bortamatcher har man löst vårt spel, det är i stort sett nästan varje gång man förlorar, totalt tio förluster vilket nästan innebär att själva matchutgången blir avgörande för vårt spel. Vinner Färjestad är sannolikheten hög att man gör det med minst två måls marginal.

Sett till spelartruppen så ställer jag frågetecken till Rögles backsida. Forwardssidan håller god klass men ska Rögle nå sin ambition om att spela slutspel krävs det nog att backsidan spetsas. Kvalitet finns främst i Kodie Curran och Jonas Ahnelöv som är stabila pjäser där framförallt den förstnämnde stått för en otrolig säsong. Men i övrigt är det tunt, Craig Schira är inte i matchform efter att precis kommit tillbaka från skada, Alen Bibic hänger inte med i tempot och Samuel Jonsson och Jesper Williamsson är inte bra nog när Färjestads allra skickligaste spelare kommer i full fart.

Speltips: Färjestad -1,5

Färjestad är ett lag med stor bredd som är tunga att möta. I denna match mot ett formsvagt Rögle tror jag det räcker för seger med marginal. Färjestad -1,5 spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Färjestad har tre raka segrar, de senaste två på bortaplan mot toppkonkurrenterna Luleå och Frölunda.

  • Färjestad är seriens näst bästa hemmalag.

  • Senast lagen drabbade samman i Löfbergs Arena löste Färjestad spelet.

  • Rögle har dålig form, tre raka förluster.

Snabbare ger oss finfina 2.20 för spelet. Synas med 2/5 units!

Rygga till 2.20 hos Snabbare

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.