Joakim Östman|22 januari, 2022, 10:36

Jag väljer att spela på Napoli över 5 hörnor och över 2,5 kort i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli är givna favoriter och kommer dominera spelet.

  • Salernitana har hittills varit ett av ligans sämre lag.

  • Napoli snittar 6.45 hörnor per match på hemmaplan i Serie A.

  • Salernitana snittar 7.30 hörnor emot sig per match på bortaplan i Serie A.

  • Båda lagens matcher har i över 70% resulterat i över 2,5 kort.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Napoli över 5 hörnor & över 2,5 kort hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Derbydags

Det återigen dags för derby när Napoli tar emot Salernitana dock tyvärr med en begränsning på 5000 personer på läktarna. Napoli kommer från en seger tidigare i veckan när de vann övertygande på bortaplan mot Bologna. Hirving Lozanos två mål blev skillnaden i 0-2 segern och Napoli tog tre viktiga poäng uppe i toppen. Napoli har från deras tredjeplats i tabellen fyra poäng upp till serieledande Inter och är teoretiskt bra med i titelstriden. Förvisso med en match mer spelad än Inter och många med mig ser att Napoli inte kommer att räcka till när säsongen senare ska summeras. Likväl är de viktigaste för Napoli att knipa en Champions League plats något det just nu talar mycket för att de löser. Napoli börjar även få tillbaka en hel del spelare som varit borta med skador och Covid vilket kommer ge en boost inför fortsättningen.

Salernitana åker till Neapel för att ta revansch på säsongens första derbyförlust där Napoli tillslut vann med 0-1. Tabelljumbon har inte haft mycket att hurra för hittills under säsongen och mycket talar för att det blir Serie B spel nästkommande säsong. Salernitana har åtta poäng upp till Venezia som har sista platsen ovanför nedflyttning. En radikal förbättring måste ske om de ska lyckas lösa nytt kontrakt och just nu är det inte mycket som talar för det. Senast blev Salernitana dessutom överkörda på hemmaplan av Lazio som vann med 0-3 i en match där hemmalaget inte alls kom upp i nivå.

Tydliga favoriter

Det var inte bara segern som var viktigt för Napoli senast utan även att Stjärn-anfallaren Victor Osimhen var tillbaka. Efter en lång skadefrånvaro där Victor Osimhen hade flertalet frakturer i ansiktet blev det senast ett tjugominuters inhopp. Från höstsäsongen minns vi hur extremt viktig Victor Osimhen var för sitt Napoli och det är vitalt att han är tillbaka. Även om Victor Osimhen inte förväntas starta i mötet mot Salernitana är Napoli såklart givna favoriter. På hemmaplan har Napoli varit starka hela säsongen och här talar mycket för tre nya poäng. Salernitanas bortaspel är heller inget som imponerat och att de tar revansch i derbyt har jag svårt att se. Även oddsbolagen håller Napoli som givna favoriter och spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för.

Här testar jag istället en specialare där spel på hörnor och korten lockar oddsmässigt. Att Napoli kommer dominera spelet är det inget snack om och därför riktar vi blickarna åt hörnmarknaden på hemmalaget. Napoli har hittills under säsongen haft ett snitt 6.45 hörnor per match på hemmaplan i Serie A, medans Salernitana snittar 7.30 hörnor emot sig per match på bortaplan. Jag synar därför att Napoli minst kommer få över fem hörnor i detta mötet men kryddar även det spelet med att det blir över två kort i matchen. Över två kort sitter i 73% av Napolis matcher på hemmaplan i Serie A och på bortaplan sitter kortspelet på Salernitana i 80% av deras matcher. Statistiken ljuger inte här och till ett fint odds jobbar vi in denna dubbeln!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Napoli - Salernitana
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.