Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö släpper in minst mål i SHL och målvakten Viktor Fasth är i toppform

  • Avbräcken i Anton Rödin och Greg Scott är tunga tapp för Brynäs och det har märkts den senaste tiden i lagets offensiva spel

  • Spelet sitter i sex av Växjös sju senaste matcher

  • Brynäs målvakt Samuel Ersson har storspelat senaste två matcherna och enbart släppt in ett mål

  • Växjö har en stark offensiv men det är väldigt sällan som man bjuder på några målfester framåt

Tunga tapp för gästerna

Växjö har seglat upp som en rejäl outsider i toppstriden. Smålänningarna blir bara bättre och bättre och i och med torsdagens vinst mot Luleå har man seglat om både just Luleå och Frölunda, något som innebär att man innehar andraplatsen just nu. På sina 14 senaste matcher har man vunnit tio av dessa och senast man förlorade två matcher i rad var i slutet på oktober. Det är imponerande att se årets upplaga av Växjö och hur man har studsat upp efter fjolårets mindre lyckade säsong.

För Brynäs del har man en tuff avslutning framför sig på SHL. Gävlelaget har varit extra drabbade av inställda matcher och coronautbrott vilket gjort att spelschemat ser betydligt mer annorlunda ut än för flera andra lag. Men den senaste tiden har man ändå imponerat och trots intensivt matchande så har man plockat en seger i fem av sina sju senaste matcher. Frågan är bara hur länge det ska fortsätta så? Med start på lördag har man ytterligare fyra matcher på sju dagar och dessutom har man tunga avbräck i Greg Scott och Anton Rödin.

Femte nollan på 19 matcher

Båda lagen har imponerat succéartat den senaste tiden, och det finns en viktig utpost som fungerat väl hos båda lagen, målvakterna. I hemmalaget hittar vi 38-årige Viktor Fasth som fått ny luft under vingarna. Keepern hade precis som hela Växjö ett tufft fjolår men har den säsongen studsat upp rejält. I och med Växjös 2–0-vinst mot Luleå i torsdags inkasserade Fasth sin femte nolla den här säsongen och siffrorna blir bara bättre och bättre.

Hos gästerna hittar vi dessutom Samuel Ersson som storspelat i sina två senaste matcher. Nu visar Brynäs upp riktigt fin form men faktum är att det här blir en utmaning för gästerna. Växjö är ett otroligt starkt lag och det ska krävas mycket om man ska kunna få med sig poäng. Man saknar några viktiga offensiva kuggar och det har märkts senaste två matcherna. Här kommer man inte ha råd att satsa allt på det offensiva kortet utan det gäller att vänta på sina lägen. Växjö har en imponerande spets som kommer hota framåt, men det är sällan man skjuter in mål från höger och vänster. Här väljer jag underspelet.

Speltips.se ger tipset:

Under 5,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/1 kl 23.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.