Över 4,5 mål i matchen hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/10 kl 17.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK löser spelet i fyra av sex matcher hittills under säsongen.

  • Almtuna har löst spelet i fem av åtta matcher.

  • Båda lagen är gott förstärkta av NHL-lån.

  • De sju senaste mötena mellan lagen har slutat med fem mål eller fler.

  • AIK vann senast trots en dålig insats, här vill man göra en bättre match.

Ligatrea i en haltande tabell

Almtuna ligger för tillfället trea i Hockeyallsvenskan men det har till viss del att göra med ett haltande schema. Almtuna har åtta spelade matcher och 13 inspelade poäng. Timrå, Karlskoga, Mora, Västerås, Vita Hästen och kvällens motståndare AIK har alla möjligheten att stå på fler poäng efter åtta spelade matcher, men det är såklart inte bara att vinna matcher. Almtuna ska heller inte underskattas. Man har gjort fler mål än vad man släppt in och har trots allt stått som segrare i fyra av de åtta matcher man spelat. Vårt spel löser man i fem av dessa och man bör ha goda chanser att lösa det även här.

God förstärkning har man också fått offensivt i form av NHL-lånen Johan Södergran, Tim Söderlund och Gustav Lindström. Men sedan tidigare är truppen förstärkt för hela säsongen av Emil Berglund, Martin Mellberg och Jesper Norbäck som alla har visat att man är tillgångar i det offensiva spelet. Jag tror man har goda möjligheter att vinna här och att vi kan få se en målrik historia.

På gång efter en trevande inledning

AIK har nu tre segrar på de fyra senaste matcherna efter en trevande start med förluster mot Västervik och Björklöven. Det senaste mötet med Tingsryd lämnar dock mycket att önska där man förvisso vann matchen, men där endast elva skott sköts offensivt. Kvaliteten för det finns, dels i NHL-lånen Victor Söderström och Oliver Wahlstrom men också i värvningar av spelare som Fredric Weigel, Anton Holm, Niclas Heinerö med flera. AIK förstärkte mycket bra och får man igång maskinen ytterligare kommer man vara med långt i slutspelet i vår.

Mellan AIK och Almtuna finns det också tradition av många mål de senaste åren. De senaste sju mötena mellan lagen har slutat med att 4,5 linan har passerats och när lagen möttes i säsongsgenrepet så slutade det med totalt sju mål, marginal mot spelet. AIK löser spelet i fyra av sex spelade matcher såhär långt och båda lagen har således löst spelet i majoriteten av sina matcher.

Speltips.se ger tipset:

Över 4,5 mål i matchen hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/10 kl 17:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.