Axel Olsson|22 oktober, 2021, 10:40

Jag väljer att spela på Haaland gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Haaland har mäktat med hela sex mål (!) i hans tre senaste Bundesliga-matcher.

  • Haaland och Lewandowski toppar skytteligan med vars nio fullträffar. Noterbart är att norrmannen har spelat två matcher mindre.

  • Haaland är alltid ett ständigt hot för motståndarlagen med sin fysik och vilja att göra mål. Han är dessutom den som tar hand om straffarna i Dortmund.

  • Arminia Bielefeld har förlorat tre av deras fem senaste ligamatcher och hittas i botten av tabellen.

  • Dortmund har vunnit hela sex av deras åtta ligamatcher den här säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Haaland gör mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bottenplacering och vinstlösa hittills

Vi riktar blickarna mot Schuco Arena när hemmalaget Arminia Bielefeld ska ta sig an storklubben Borussia Dortmund. Det är verkligen botten mot toppen och det skiljer extremt mycket mellan dessa två lagen. Arminia Bielefeld hittas i skrivande stund på en 19:e plats i tabellen med endast fem inspelade poäng. De är fortsatt vinstlösa i säsongens Bundesliga och det blir inte lättare att bryta den negativa trenden när de ställs mot topplaget Dortmund.

Arminia Bielefeld fick känna på det tuffa tempot som topplagen håller för ett par omgångar sedan. De ställdes mot formstarka Bayer Leverkusen och de sistnämnda vann med bekvämlighet, slutresultatet skrevs till 0-4 och anfallaren Schick hittade nätet två gånger om. Under lördagen ska de ställas mot en ännu vassare anfallare i form av Erling Braut Haaland. Vi tror att bottenlaget kommer få enorma problem mot Dortmund och just Haaland som är en av världens bästa anfallare just nu.

Ostoppbar målmaskin

Borussia Dortmund stod för en svag insats mot Ajax i veckans Champions League-match. Ajax visade prov på effektivitet och lyckades skjuta hela fyra bollar i nät bakom målvakten Gregor Kobel. Det var ett överraskande resultat med tanke på Borussia Dortmunds fina form i tidigare matcher. Trots förlusten hittas de fortfarande på en stabil andraplats i CL-gruppen, en placering som de även besitter i ligaspelet.

Dortmund har öppnat Bundesliga-säsongen starkt och hittas på en andraplats med 18 inspelade poäng. Det är endast mästarna Bayern München som presterat bättre hittills med deras 19 inspelade poäng. Den största faktorn till Dortmunds fina ligastart har nummer nio bak på ryggen, vi talar nämligen om målmaskinen Erling Braut Haaland. Det verkar som att norrmannen aldrig slutar att göra mål. På sex ligastarter den här säsongen har Haaland mäktat med hela nio mål och tre assister hittills. Det är ett galet facit som gör att han toppar skytteligan tillsammans med Rober Lewandowski, noterbart är att den sistnämnda har spelat hela två matcher mer än norrmannen. Nu ställs Dortmund mot bottenlaget Arminia Bielefeld och vi anser att det här oddset är för bra för att kringgå. Haaland brukar sällan gå mållös i två raka matcher och han är också den som kliver fram vid en eventuell straff. Vi tror att maskinen Haaland kommer skapa enorma bekymmer för Arminia Bielefeld under lördagen. Han har mäktat med sex mål i hans tre senaste Bundesliga-matcher!

fotboll, Bundesliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:30
Arminia Bielefeld - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.