Joakim Östman|22 oktober, 2022, 14:00

Jag väljer att spela på att över 2,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napolis sju senaste matcher har alla resulterat i över 2,5 mål.

  • Napoli har under säsongsinledningen snittat 2,5o mål per match i Serie A.

  • Tre av Romas fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Napoli är i en ursinnig form och kör just nu över allt som kommer i deras väg

  • Roma är starka hemma på Stadio Olimpico.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Foten på gasen

Napoli fortsätter att ha foten på gasen och ingenting tycks kunna komma i deras väg för tillfället. Napoli är formstarkast i Europa och i söndagens möte mot Bologna säkrades den tionde raka segern. I en match som svängde fram och tillbaka drog Napoli längsta strået och med slutsiffrorna 3-2 var målen återigen i fokus. Napoli har således gjort minst tre mål framåt i det senaste fem matcherna och det är en ursinnig offensiv form Luciano Spallettis lag visar upp. Napoli är obesegrade under 17 matcher i följd och efter tio spelade omgångar toppar de givetvis tabellen i Serie A . Likväl har Napoli ”bara” två poäng ner till ligatvåan Atalanta och trots det galet fina formen har de ännu inte lyckats rycka iväg i toppen.

Roma har även dem visat upp en fin ligaform sedan senaste landslagsuppehållet där de plockat nio utav nio möjliga poäng. Segrarna har tagits mot Inter, Lecce och Sampdoria och med det hakar Roma på i ligatoppen. Inför helgens omgång hittar vi Roma på fjärdeplatsen och med 22 poäng är Jose Mourinhos lag bara fyra poäng bakom serieledande Napoli. Kollar vi även till kategorin ”Expected Points” efter tio spelade omgångar visar det även på att Roma sett till den kolumnen borde toppa Serie A tabellen. Det säger givetvis något om Romas spel så här långt och inför helgens toppmöte på Stadio Olimpico är det ett formstarkt hemmalag.

Poängtätt tabelltopp

Serie A tabelltopp är otroligt jämn och vi ser ut att gå en mycket underhållande säsong till mötes. Från Napoli i toppen till Inter på sjundeplats skiljer endast åtta poäng och således blir varje omgång av yttersta vikt. Napoli har dock utan snack varit laget som imponerat mest och även fast det inte är en poängmässig dominans har det stundtals känts som det prestationsmässigt. Att hitta rätt adjektiv för Napolis form är inte helt lätt och vad Luciano Spalletti just nu gör med detta laget är svårt att förklara. Allting klaffar för Napoli och det gäller att fortsätta ta vara på momentumet de just nu har med sig.

Söndagskvällen avslutas med toppmötet mellan Roma – Napoli på Stadio Olimpico och här finns alla förutsättningarna för en fantastisk tillställning. Med formen Napoli kommer till matchen med borde gästerna ses som favoriter på förhand. Roma är dock alltid svårslagna hemma på Stadio Olimpico och hittills har de vunnit tre av fyra spelade hemmamöten. Här tar vi därför sikte på ett överspel och med tanke på att både lagen kliver in med momentum kan det rassla till ordentligt i näten. Alla Napolis matcher just nu blir till galna målfester och deras sju senaste matcher har alla resulterat i över 2,5 mål. Givet förutsättningarna klickas därför över 2,5 mål i söndagens toppmöte och det är bara att spänna fast sig, för nu åker vi!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Roma - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.