Båda lagen gör minst två mål var hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/10 kl 10.25

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Timrå har en av HockeyAllsvenskans bästa anfallsuppsättningar vilket utgör ett offensivt hot oavsett vilken kedja som spelar

  • Södertälje har likt Timrå en stark forwardsuppsättning och flera spelare som producerar mycket poäng

  • Timrå snittar strax över två insläppta mål per match

  • Södertäljes försvar är lagets svaga punkt och det krävs en heroisk insats för att stoppa Timrås offensiv här

  • Spelet satt i tre av fyra matcher mellan lagen förra säsongen

Bländande offensiv

Timrå har planenligt visat sin kvalité efter sex matcher den här säsongen. Lagets offensiv är sylvass och oavsett vilken kedja man spelar med så utgör man ett hot framåt. En spelare som Jonathan Dahlén är alldeles för bra för den här nivån vilket visar sig när han gör mål och assist i parti och minut. Bakom Dahlén hittar vi dessutom två NHL-lån som Jesper Boqvist och Isac Lundeström, två spelare som är nästintill ordinarie i sina respektive NHL-lag. Nu nämnde jag bara tre spelare, men bakom dessa herrar finns det massvis av toppspelare på den här nivån. Timrå har alla förutsättningar för att gå riktigt långt i år.

För Södertäljes del har säsongsinledningen varit positiv, även fast det funnits mindre bra insatser man gjort. Trots det ligger man tvåa, dock med betydligt fler matcher spelade än exempelvis toppkonkurrenter som Björklöven och Timrå. Laget har likt Timrå en del NHL-lån till förfogande och i början såg det allt för rörigt ut, men nu är det ett helt annat lag enligt mig. En spelare som Lukas Vejdemo har hittat in i laget perfekt och utgör ett offensivt hot med sin smidighet och skridskoåkning. Utöver Vejdemo har man flera andra spelare bakom som vet hur man hittar målet. Vad sägs bara om Nick Olesen, Samuel Fagemo och Ludwig Blomstrand? Dessutom har en lovande talang som Anton Heikkinen börjat komma igång efter en trög säsongsinledning.

Behöver hitta jämnheten

Det här ska bli en spännande match med tanke på hur båda lagen öppnat. Jag väljer ändå att hålla Timrå som klara favoriter då man har ett betydligt spetsigare lagbygge. Men Södertälje ska inte underskattas och särskilt inte med tanke på lagets fina form. I senaste matchen styrde bort ett bra BIK Karlskoga på ett imponerande sätt. Laget behöver dock hitta en jämnare nivå över 52 omgångar för att det ska bära ordentligt med frukt. Tidigare säsonger har det kommit oväntade förluster titt som tätt med jämna mellanrum. Kan tränarduon i Nichlas Falk och Dennis Bozic hitta ett sätt att undvika det?

Inför den här matchen väljer jag att syna ett målspel. Både Timrå och Södertälje har visat inledningsvis att man har en bred offensiv uppställning där det finns ett hot framåt oavsett om du ställer förstakedjan eller fjärdekedjan på isen. Jag tror det finns goda möjligheter att båda lagen gör minst två mål var. Södertäljes defensiv är lagets stora akilleshäl, och det är oftast där det brister. I och med NHL-lånet Filip Gustavssons intåg i kassen har det sett bättre ut, men här får försvaret det tufft mot HockeyAllsvenskans bästa offensiv. Timrås försvar har också sett mänskligt ut. Båda lagen gör minst två mål var spelas till 1.86.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör minst två mål var hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/10 kl 10.25

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.