Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea kan äga en hel del boll i den här matchen.

  • Atletico Madrid har skador i Gimenez, Trippier och Carrasco.

  • Suarez gynnas mer av att äga mestadels av bollen och jag tror att linan är något hög.

  • Atletico Madrid lär ställa sig lägre och utnyttja sina styrkor i omställningsspelet.

  • Matchen spelas på neutral mark.

Neutral mark

I detta nu är det oklart vart möte två spelas, men det första mötet spelas på neutral mark i Ungern. Det är såklart en nackdel för Atletico Madrid, som gärna hade gynnats av en hemmaplan, trots att fansen saknas. Atletico Madrid är dock ett lag som jag känner kan spela på vilken plan som helst och ha samma möjlighet att nå sin gameplan. Det här kommer bli en match där jag tror gästerna från England kommer äga mest boll när Tuchel tagit över rodret. Diego Simeone är rutinerad på posten som Atleticos manager och har nog matchplanen klar för sig när han återigen går in i ett slutspel.

Atletico Madrid leder LaLiga i detta nu, men har på senare tid innehaft en betydligt sämre form. Förlusten mot Levante senast kan bli illa, då Real Madrid tog in poäng på ligaledaren. Fokuset kan dock ha legat på Champions League inför det mötet och det är frågan om man kan ladda om och komma i bra skick till Chelsea-matchen.

Goda förutsättningar

Chelsea gynnas mest av den neutrala planen, trots att fansen hade saknats i Madrid. Det här blir en match som inget av lagen känner sig hemma, därmed har båda lika bra chans på det sättet. Det är två lag som står på ungefär samma ställe i dagsläget, eller iallafall gjorde. Atletico Madrid har gått suveränt under säsongen, men har en tuffare tid på senare dagar samtidigt som Chelsea har haft en gyllene start från det att Thomas Tuchel tog över med ett obesegrat facit. Nu ställs han och Chelsea på prov på riktigt för första gången. Det återstår att se om Tuchel kan återuppleva den bedrift som han tog med PSG senaste säsongen, finalplats.

Det här är långt ifrån kört för Chelsea. Lottningen var tuff till en början, men har med tiden blivit en mer tacksam uppgift. Att åka ut mot Atletico Madrid, som i dagsläget leder LaLiga, är ingen skam och därmed kan man spela sitt spel. Jag tror att man äger mest boll den här matchen och förhoppningsvis, för Londonklubben, så skapar man bra chanser.

Chelsea ser ut att få tillbaka Thiago Silva, vilket är ett stort plus inför både spelet och motståndet man möter. Atletico däremot saknar Gimenez, skadad senast och är ett stort avbräck, Trippier sedan tidigare och Carrasco.

Speltips.se ger tipset:

Luis Suarez under 3,5 skott hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.