Det är helg, lördag och vi bjuds på en full omgång i Svenska Superligan. Regerande mästarna och serieledande Storvreta åker mot Kalmar för att möta FBC Kalmarsund. Lagen möttes i början av säsongen och då vann Storvreta med uddamålet hemma i IFU Arena. Jag förväntar mig en tight och jämn match här, Storvreta har en lång skadelista och Kalmarsund jagar slutspel!

Match: Kalmarsund – Storvreta (Svenska Superligan) | Speltips: Kalmarsund +2.5 | Odds: @2.00 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:00

Slutspelsjagande

Nykomlingarna FBC Kalmarsund fortsätter sin jakt på en slutspelsplats. Man ligger i skrivande stund på den sista och åttonde platsen inför det kommande slutspelet. Man har dock en match mindre spelad än nian Sirius och poäng börjar bli livsviktiga. Man har surt torskat två raka matcher, trots helt okej prestationer i dessa. Förlust i sudden hemma mot Helsingborg är väll den matchen som stör mest, en match där man skall ta tre poäng. Dalen borta senast blev en utdragen match, där Kalmarsund inte lyckas få in bollen. Dalen är starka på hemmaplan och släpper väldigt lite mål. Det var något Kalmarsund fick veta efter att ha åkt därifrån med 0 poäng.

Storvreta väntar härnäst, ett tufft motstånd men också ett skadedrabbat motstånd. Kalmarsund har alla chanser i världen på en skräll här, senaste mötet var man inte långt ifrån i och med 4-3 resultatet. Men här finns det goda möjligheter. En storstjärna i Kim Nilsson med bra dagsform och ett lyckat försvarsspel mot Storvretas vassa offensiv så kan man likaväl knipa 3 poäng. Storvreta leder SSL med hela 6 poäng och det är självklart att man känner sig trygga, samtidigt som man vill vinna alla matcher. Kalmarsund med hemmastödet i ryggen skall försöka ta poäng för att ha så god chans på slutspel som möjligt. Räkna med en taggad Kim Nilsson här, behövs för att lyfta sitt Kalmarsund i de tuffa matcherna. Handicap-spelet klickas!

Skadedrabbat

Det var ett skadedrabbat Storvreta som ställde upp mot Höllviken i tisdags. Man lyckades studsa tillbaka in på vinnarspåret efter förra veckans förlust mot IBF Falun. Storvreta kopierade siffrorna mot Falun till sin fördel mot Höllviken och man har vunnit igen. Skadedrabbat deluxe lät det inför matchen och när Storvreta presenterade sin laguppställning var det flera spelare som saknades. 5-6 namn saknades och däribland Rasmus Sundstedt. Det betydde att spelare som Emil Helmrich skulle få gå på två femmor, samt att Simon Götz matchades som back. Storvreta fick även se sin lovande talang Michael Jansson kliva av planen med skada. Det blev alltså en ännu tunnare trupp än vad man redan hade ställt på banan. Storvreta vilade också Viktor Klintsten dagen till ära.

Det är oklart hur läget är med spelarna som missade matchen mot Höllviken, men det är ett skadedrabbat Storvreta som reser mot Kalmar hursomhelst. Storvreta befäster första platsen före Falun med hela 6 poäng och är det nånstans okej att ha ett skadedrabbat lag är det väll nu. Det är sex omgångar kvar innan ett slutspel och där behöver Storvreta ha tillbaka sina skadade nyckelspelare. Senaste matchen man mötte kommande motstånd i Kalmarsund vann man med 4-3, utan att imponera. Det var snarare nykomlingarna som imponerade och fick med sig ett fint resultat mot regerande mästarna på bortaplan. Jag tror på en liknande match den här gången, mycket på grund av skadeläget hos Storvreta och den redan klara serieledningen.

Speltips: Kalmarsund +2.5

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senast lagen möttes vann Storvreta med 4-3 och spelet satt.

  • Kalmarsund jagar slutspel och poängen är livsviktiga. Bra läge här!

  • Skadedrabbat Storvreta med en redan fin serieledning ger Kalmarsund en ypperlig chans på poäng.

  • Kalmarsund har 9 förluster den här säsongen. Handicap-linan +2.5 sitter i hälften av matcherna.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 2.00. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.00 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.