Årets sista deltävling kommer till oss under lördagskvällen och jag har hittills haft väldigt svårt att hitta bra odds på bidrag som ska gå till final och har istället riktat blickarna mot linor som rör andra chansen eller vem som slutar sist. Till deltävling fyra tycker jag dock ett riktigt bra odds ges till oss på den låten som jag anser som den bästa. Lägger till ytterligare ett spel så vi kan sitta med två lappar inför tävlingen.

Melodifestivalen deltävling 4 | Speltips: John Lundvik till final | Odds: @1.55 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Melodifestivalen deltävling 4 | Speltips: Pagan Fury till andra chansen | Odds: @3.25 | Units: 1/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Tillbaka ännu starkare

John Lundvik äntrade scenen och gjorde sig känd hos svenska folket i förra årets festival med låten “My Turn” som gick direkt till final också då. Vill man komma bra till i Melodifestivalen ska man komma tillbaka med en ännu starkare låt än senast man gick långt. Vi har sett Jon Henrik Fjällgren, Wiktoria och Benjamin Ingrosso göra det de senaste åren bara som några exempel. När jag förhandslyssnar på John Lundviks bidrag till årets tävling tycker jag han har lyckats göra just det, återkomma med en bättre låt.

Detta år är den lite mer inspirerad av house-genren och med Johns skickliga och starka röst till känns den både kraftfull och som kvällens bästa låt. De stora utmanarna ska heta Bishara, Lisa Ajax och Arvingarna och varken låtmässigt eller röstmässigt ser jag ett scenario där två av dessa låtar får fler röster än John Lundvik när nya röstningssystemet också innebär att det är viktigare att få röster från alla åldersgrupper. Just det faktumet är också det som ger värde till spelet. Arvingarna kommer få svårt att ta röster från yngre målgrupper medan både Lisa Ajax och Bishara kommer ta majoriteten av sina röster just därifrån. Lundvik känns som något alla gillar och därför tror jag han når finalen.

Vikingar kliver in i Mello

Färskt i minnet tänker jag tillbaka till förra årets Eurovision Song Contest där nordens största utmanare till segern varken blev Benjamin Ingrosso eller Alexander Rybak som kom med bra låtar. Istället blev det Danmarks bidrag med vikingar i fokus som fick flest poäng när folkets röster räknades. Nu ska Pagan Fury ta in vikingatemat in i svenska Melodifestivalen och detta med en rockig schlagerlåt. Låten är inte alls så dum som jag på förhand trodde utan anspelar ändå på den äkta schlagergenren.

Kommer vikingatemat att lyckas då? Jag tror nog trots allt det, i alla fall i den mån att man når andra chansen med det här bidraget. Personer som inte gillar Mello men ändå kollar kommer nog med öppna armar ta emot det här bidraget och även den stora delen människor i vårt land som gillar rockmusik ser nog gärna att Pagan Fury tar en av fyra platser som innebär kvalificering. Oddset är för bra för att inte testa när Ann Louise Hansson kommer med en svag låt samtidigt som Anton Hagman kör det sound som Oscar Enestad och Omar Rudberg hittills kört, något som inte gått hem alls i TV-sofforna. Stämmer detta ska Pagan Fury ta sig förbi ytterligare ett bidrag och den chansen ser jag som helt klart möjlig. Bishara och Arvingarna är nog de som ligger mest pyrt till.

Speltips: John Lundvik går till final och Pagan Fury går till andra chansen

John Lundvik har det bidraget som jag anser vara det starkaste och som helt klart kan utmana om segern i hela tävlingen. Pagan Fury sticker ut, något som ofta räcker långt i Melodifestivalen. Jag spelar Lundvik till final och Pagan Fury till andra chansen och här är några anledningar till varför jag tycker spelen är bra:

  • I det nya röstningssystemet är det viktigt att gå hem hos alla åldersgrupper, här har John Lundvik den låten som är bäst lämpad.

  • John Lundvik kommer tillbaka med en starkare låt än senast han var med, något som har visat sig lyckosamt de senaste åren för andra artister.

  • Pagan Fury sticker ut i jämförelse med många andra, vikingatemat gick hem för Danmark i senaste Eurovision så varför inte för Pagan Fury här?

  • Pagan Fury kommer att tilltala den del av publiken som gillar rockmusik, här finns röster att hämta!

Unibet ger oss 1.55 för spelet på John Lundvik och 3.25 för spelet på Pagan Fury.

Rygga till 1.55 eller 3.25 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.