Axel Olsson|22 februari, 2023, 10:40

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har väldigt starka offensiver.

  • Det första mötet slutade 2-3 till Monaco.

  • Monacos främste målskytt Ben Yedder inledde på bänken i första mötet. Han förväntas starta bredvid Embolo under torsdagen.

  • Leverkusen ligger under och måste satsa framåt i den här matchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Målfarligt anfallspar

Vi bjöds verkligen på en händelserik batalj när Bayer Leverkusen och Monaco gjorde upp i det första mötet. Förväntningarna var höga och vi blev inte besvikna av detta fem måls-dramat. Monaco drog det längsta strået genom ett segermål i den 92:e matchminuten och det var ett otroligt viktigt mål. Nu sitter de i förarsätet inför returen som dessutom spelas på hemmaplan.

Monaco har varit starka i ligaspelet och det är framförallt offensiven som levererat på en riktigt hög nivå. Ben Yedder och Embolo bildar ett slagkraftigt anfallspar som mäktat med hela 26 ligamål tillsammans. Den förstnämnda inledde på bänken i det första mötet mot Leverkusen men förväntas nu kliva in i startelvan igen. Monaco har fem raka segrar i bagaget och de har öst in mål på senaste så det är verkligen inget fel på deras självförtroende. De kan välja att ställa sig lite lägre och gå på omställningar då de redan leder det här mötet. Vi är säkra på att vi kommer få se ett aktivt anfallsspel av Monaco ändå, så pass mycket kvalitet har dem. BLGM-spelet har suttit i åtta av deras nio senaste matcher och det är ett spel som lockar ännu mer när man vet att Leverkusen står för motståndet.

Nyckelspelarna är tillbaka

Likt hemmalaget har även gästerna väldigt mycket kvalitet i deras anfallsspel. Bayer Leverkusen har fortsatt ett väldigt ungt lag men de yngre förmågorna tar ett stort ansvar, framförallt i offensiven. Diaby fortsätter att vara ett stort hot från sin kant och med sin snabbhet är han en riktig mardröm för ytterbackarna. Däremot skadade fransmannen sig i det första mötet och det är fortsatt oklart ifall han kommer till spel i returen. Leverkusen kan dock glädjas av att den offensiva kreatören Florian Wirtz är tillbaka från en längre skada och han har hittat formen snabbt.

Positiva nyheter är även att anfallaren Patrick Schick är tillbaka från sin skada, vilket ger Leverkusen ännu fler möjligheter i offensiven. Han öste in mål i Bundesliga förra säsongen och slutade på en andraplats i skytteligan bakom Lewandowski. Inhopp och mål i senaste ligamatchen mot Mainz och det är mycket möjligt att han kliver in från start under torsdagen. En aningen för tidigt kanske men ifall Diaby saknas är chansen betydligt större. I vilket fall som kommer gästerna ha en stark offensiv och de måste satsa framåt under torsdagskvällen då de ligger under. Förväntningarna är högt ställda och målspelet ligger nära till hands!

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Monaco - Bayer Leverkusen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.