Joakim Östman|22 februari, 2023, 11:45

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i första mötet som slutade 1-1.

  • Spelet sitter i fyra av Juventus fem senaste matcher.

  • Juventus kommer på klassisk maner försöka avancera utan att blotta sig bakåt.

  • Nantes matcher i Ligue 1 resulterar i snitt 2,25 mål per match.

  • Juventus matcher i Serie A resulterar i snitt 2,30 mål per match.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Miss i protokollet

Att Juventus åtminstone på plan skulle vända deras poängavdrag till det positivare och svetsa samman gruppen kändes givet. På slutet har Juventus mycket riktigt också börjat rada upp segrar och faktum är att Bianconeri vunnit fyra av deras fem senaste matcher. Juventus har därför trots -15 poäng börjat ta upp kampen om europaplatserna, även fast avståndet upp till Milan på 4-platsen är tolv-poäng skulle det väl egentligen inte förvåna någon om Juventus trots allt löser topp-4.

Enda missen i protokollet på senare tid var dock föregående veckans förstamöte mot Nantes i Europa League. Juventus fick bara med sig ett 1-1 resultat från turin och returen blir därför alltmer knepig än vad Max Allegri hade hoppats.

Nantes inledde Ligue 1 säsongen svagt men ju länge säsongen lidit har formen blivit allt starkare. Nantes hittas dock fortsatt bara på 13-platsen och europaspel kommande säsong ser väldigt långt borta ut. 

I Europa League löste dock Nantes biffen och genom seger i sista gruppspels-mötet mot Qarabag säkrades 2-platsen och avancemang. Tuffaste tänkbara motstånd väntade dock i Juventus men efter ett väldigt starkt resultat i förstamötet är detta en vidöppen sextondelsfinal inför returen hemma i Frankrike.

Inget skönspel att vänta

Juventus hade säkerligen både hoppats och räknat med att åka till returen med ett så gott som avgjort resultat. Så blev dock inte fallet och trots att Juventus ägde det mesta av mötet i Turin har vi ett likaläge inför torsdagens fight. Nantes i sin tur fick med sig mycket bra resultat från förstamötet och med egentligen ingen press på sig är fransmännen i ett utmärkt slagläge.

Det ska dock sägas att Juventus fortsatt är favoriter att ta sig vidare och detta är en avancemang Max Allegris mannar bara ska lösa. På klassikt Juventus vis väntar vi oss dock inget skönspel och troligtvis får vi se ett lågt stående bortalag som vill ta vara på chanserna som ges. 

Spel på att Juventus tar sig vidare saknar likväl spelvärde och även om vi synar att så blir utfallet blir målmarknaden av främsta intresse. Likt som senast i turin synas ett tillknäppt drabbning där inget av lagen kommer bjud på något. Som tidigare nämt ligger det även i Juventus DNA att spela på ett visst sätt och Max Allegri kommer ha en defensiv matchplan som följs till fullo.

Givet dessa förutsättningarna blir det självklara valet att klicka under 2,5 mål i matchen, vilket görs till ett klart spelvärt odds på 1.63! 

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Nantes - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.