Axel Olsson|22 februari, 2024, 12:06

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedad har gått mållösa i fem av deras sex senaste matcher.

  • Villarreal har hittat en stabilitet i försvaret. Släppt in två mål på deras tre senaste.

  • Villarreal är obesegrade i fem raka ligamatcher.

Mer att önska av offensiven

Efter en mindre formdipp på fem raka matcher utan seger, var Real Sociedad tillbaka till vinnarspåret i helgen. De hade ett tydligt övertag borta mot Mallorca, trots detta krävdes det ändå 93:e minuter innan Merino satte segermålet. Real Sociedad har först och främst tagit sig till topp 6 genom ett starkt försvar. Offensiven är fortfarande bra men de har verkligen inte briljerat där.

På senaste har de faktiskt varit väldigt svaga i sista tredjedelen – Real Sociedad har gått mållösa i fem av deras sex senaste matcher. En Topp 4-placering känns alldeles för långt borta nu, med hela elva poäng upp till Atletico Madrid. Real Sociedad har alltså fullt fokus på att hålla sig kvar i topp 6, för att iallafall nå Europa League eller Conference League. Skyttekungen Oyarzabal missade helgens match mot Mallorca på grund av en skada. Han är fortsatt osäker till spel och det är isåfall ett tungt tapp för hemmalagets offensiv. Sociedad har inte övertygat tillräckligt för att tro på en överkörning mot Villarreal.

Hittat en stabilitet

Villarreal har efter en längre tid med böljande resultat, hittat en efterlängtad stabilitet. Även fast det har blivit en hel del oavgjorda resultat på senaste, har de iallafall lyckats täppa till i defensiven på ett helt annat sätt. Ett steg i rätt riktning för ett Villarreal som vill slå sig in på övre halvan igen. De har endast två insläppta mål i deras tre senaste matcher, två av matcherna var mot mittenkonkurrenterna Getafe och Alaves.

De stod faktiskt för en stark insats senast mot Getafe, en match som slutade 1-1. De sistnämnda hade dock rejäla bekymmer med att skapa något framåt, utöver deras tidiga ledningsmål. Villarreal har fortfarande ett par nyckelspelare borta men i det stora hela har skadeläget ljusnat en aning. Gästerna har en bra och stabil period bakom sig och bör kunna stå upp bättre mot Sociedad den här gången.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Sociedad - Villarreal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.