Kevin Andersson|22 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dallas har vunnit fyra av de fem senaste lagen emellan.

  • Dallas har vunnit fem raka matcher.

  • Penguins har bara vunnit tre av sina senaste tolv matcher.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark hemmaform

Dallas Stars har varit ett av NHL:s mest stabila lag under 2023-24, och med så mycket talang och bredd genom hela laget har de rullat på på senare tid med segrar i åtta av sina senaste elva matcher vilket har lett dem till en delad förstaplats i Central Division med en resultatrad på 42-19-9. Hemma den här säsongen har de som förväntat överrumplat motståndarna med ett facit på 21-10-4 på 35 spelade matcher, och med en målskillnad på +43 och stjärnor över hela deras lag kan de vara det lag som är bäst positionerat att ta hem segern i Central Division.

Att leda vägen för Stars den här säsongen har varit den framväxande stjärnan från förra säsongen, Jason Robertson, som har varit fantastisk igen medan laget har sju spelare som har gjort över 19 mål den här säsongen, medan deras målvakter har varit stabila igen, och kombinerat för en GAA på 3.00 och en räddningsprocent på .900. Senast ut för Stars var en annan viktig seger, med 13 Stars som tog sig in på poängtavlan när Jake Oettinger var stabil i målet och stoppade 23 av de 25 skotten han fick emot sig i den viktiga 5-2-segern över Arizona Coyotes.

Behöver jobb

Pittsburgh Penguins har haft vissa perioder av framgångar under 2023-24, men överlag har de saknat den offensiva förmågan att göra ett försök till att nå slutspelet, med endast tre segrar i deras senaste 12 matcher vilket tar dem till 30-29-9 för säsongen, vilket räcker till en futtig sjunde plats i den konkurrensutsatta Metropolitan Division. På bortaplan den här säsongen har Penguins gått bedrövliga 12-16-5 på 33 spelade matcher, och även om deras -5 målskillnad är mycket bättre än vissa lag som ligger högre upp i tabellen än dem, är den enkla sanningen att det här laget behöver mycket arbete under sommaren om de ska kunna studsa tillbaka under 2024-25.

Den som leder vägen än en gång för Penguins den här säsongen har varit kaptenen Sidney Crosby, som vid 36 års ålder visar upp sin talang med 69 poäng på 68 matcher spelade, medan Tristan Jarry har varit stjärnan i målet, med en GAA på 2.84 och en räddningsprocent på .905 för säsongen. Senast för Penguins var ännu en besvikelse, då de endast lyckades göra två mål på bortaplan mot New Jersey, och även om Jarry var stabil, kunde han helt enkelt inte hålla ihop det när han släppte in fem mål på 38 skott i 5-2-förlusten.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.