Axel Olsson|22 mars, 2024, 10:44

Jag väljer att spela på Belgien vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Irland har inte hittat en ny förbundskapten än. O’Shea tar över tillfälligt.

  • Belgien var starka i EM-kvalet. Sex segrar och två oavgjorda.

  • Belgien har flera formstarka spelare i offensiven. Openda, Lukaku, Trossard, Bakayoko och De Ketelaere.

  • Irland hade ett tufft EM-kval. Sex förluster utav åtta möjliga.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Letar ny förbundskapten

När grupperna till EM-kvalet var lottade, kände nog Irland att deras chanser till avancemang var minimala. Även fast Irland kan vara en svår nöt att knäcka, har de inte kapaciteten för att konkurrera mot varken Frankrike eller Nederländerna. Det blev en alldeles för tuff grupp för deras del och därmed missar Irland EM 2024. Även fast Irland spelade jämnt mot de flesta motstånden i gruppen, saknades den offensiva förmågan för att kunna utmana om segrarna.

Irland åkte på hela sex förluster utav åtta möjliga – det ska även sägas att deras två vinster var mot svaga Gibraltar. Det var inget lyckat kvalspel och i slutet av 2023 stod det även klart att Stephen Kenny lämnade sitt uppdrag som förbundskapten. Irland är nu i en ombyggnadsfas där det fortfarande inte blivit klart med en ny förbundskapten. I dagarna har det ryktas om att Janne Andersson är aktuell, men just nu har John O’Shea tagit över tillfälligt innan något annat blir klart. Utan ett EM att se framemot, en svag form i bagaget och en fortsatt väntan på en ny förbundskapten, är tre tydliga anledningar till varför vi väljer Belgiens sida.

Grym start med Tedesco

Belgien dominerade sin kvalgrupp och tog sig vidare med ett bekvämt avstånd ned till grupptrean Sverige. Trots konkurrens av Österrike lyckades Belgien att gå obesegrade i åtta raka kvalmatcher. Det blev sex segrar och två oavgjorda, vilket gav Belgien gruppsegern. De imponerade i bägge ändarna av planen och det här landslaget har verkligen fått sig en flygande start med nye förbundskaptenen Domenico Tedesco. Det är positiva vibbar kring det här landslaget och det råder inga tvivel om att det alltid funnits kvalitet att bygga på här.

I den här landslagssamlingen saknas storstjärnan Kevin De Bruyne, men Belgien har flera formstarka spelare i offensiven. Anfallarna Openda och Lukaku har öst in mål i både liga och cupspel den här säsongen. Andra spelare som Trossard, Bakayoko och De Ketelaere har också gjort det väldigt bra i deras klubblag, samt yttern Doku som har blixtrat till rejält i vissa matcher för Man City. Det finns kvalitet framåt och vi tror att Belgien kan klara sig ganska bra även fast De Bruyne saknas. Med sex raka segrar i bagaget tycker vi att oddset på den raka tvåan är alldeles för högt satt, sett till sannolikheten. Vi klickar i den raka segern för Belgien!

fotboll, Landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Irland - Belgien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.