Daniel Jacobsson|22 april, 2024, 13:40

Jag väljer att spela på handikappet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal är inne i ett väldigt tight spelschema.

  • Arsenal har – även i år – tappat ligatiteln och blivit utslagna i Champions League sent under säsongen.

  • Storstjärnan Bukayo Saka är formsvag.

  • Chelsea har höjt sin nivå under slutdelen av säsongen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tung vecka

Arsenal har upprepat förra årets tunga tapp i slutet av säsongen. Nu tyder allting på att man är borta från ligatiteln eftersom Manchester City tog tillfället i akt och tog över stafettpinnen när både Arsenal och Liverpool förlorade för två helger sedan. Den förlusten följdes sedan upp med en förlust mot Bayern München och ett uttåg i Champions League. Vi toppar detta med flertalet rubriker kring den formsvaga storstjärnan Bukayo Saka, som inte haft en lysande vecka. I helgen lyckades Arsenal studsa tillbaka och vinna efter förväntan mot Wolverhampton. Där blev Leonard Trossard matchhjälte med sitt 1-0 mål. Tvåan gjordes sent av lagkaptenen Martin Ödegaard.

Nu väntar ett midweekmöte mot rivalen Chelsea. Här har vi en motståndare som haft en väldigt lång och svår säsong. Den blåa delen av London har dock fått le under senaste veckorna. Då formen blivit allt bättre och resultaten likaså. Deras förlust mot Manchester City i helgen är både väntad men också lite orättvis med tanke på vad som hände. Arsenal kommer få problem och inte alls vinna det här mötet lätt som en plätt. Handikapplinan är omtyckt och klickas av mig som undertecknad.

Förtjänade mer

Chelsea mötte ett trött och hårt matchande Manchester City under helgen. Semifinalen i FA Cup blev spännande och Chelsea förtjänade mer när vi sammanfattar matchen i efterhand. Bland annat skulle man haft en straff i matchen, men där blev det ingenting och vi ställer oss återigen frågande till den förbannade handsregeln. Chelsea blickar framåt på nytt, som man gjort under hela långa säsongen, och under tisdagskvällen beger man sig till Emirates Stadium för ett rivalderby mot Arsenal. Det senaste mötet slutade 2-2 och man hoppas kunna straffa ett hårt matchande Arsenal på ett minst lika effektivt sätt.

Det finns många frågetecken att reda ut för Todd Boehly och framförallt Mauricio Pochettino efter säsongens slut. Flera spelare har bettet sig skumt, flera spelare har underpresterat och mer därtill. Nu är säsongen dock påväg att avslutas starkare och formen är betydligt bättre än tidigare under säsongen. Det skall man, först och främst, tacka en viss Cole Palmer för. Palmer är årets kap i Premier League och ligger på en delad skytteligaplats. Nu tror jag att man kliver fram igen med en stark prestation och då räcker man långt mot ett lite skakat Arsenal.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Arsenal - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.