Axel Olsson|22 april, 2024, 11:02

Jag väljer att spela på Juventus vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juventus hade mer skärpa i det första mötet. Vann bekvämt med 2-0.

  • Lazio i två måls underläge. Matchbilden där de måste satsa framåt passar inte dem.

  • Juventus har hållit nollan i tre av deras fyra senaste matcher.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Rejäl uppförsbacke innan matchstart

Lazio har en rejäl uppförsbacke i det andra mötet utav Coppa Italia-semifinalen. De spelar visserligen i hemmaborgen, men det blir tufft att vända på steken mot ett stabilt lag som Juventus. Lazio stod inte för någon urusel insats i det första mötet, trots detta blev det en tung 2-0 förlust. Vi tycker inte att Lazio har den offensiva frejdigheten som behövs i ett sådant här läge, därmed anser vi att det är en matchbild som inte passar dem. De måste satsa framåt någon gång under tisdagens batalj, där desperationen kommer att växa sig allt större ju längre in i matchen vi kommer. Det är vinna eller försvinna, pressan att gå framåt har dock större risk att rubba den defensiva balansen än att främja det offensiva spelet. Lazio är ett sämre lag i år och de har varit väldigt ojämna i vissa av deras prestationer. Undertecknad tror inte att de räcker till för att avancera vidare till finalen.

Hög lägsta nivå

Juventus har satt sig i ett ypperligt läge och de har ena foten i Coppa Italia-finalen. Även om de inte levererade på topp i det första mötet, visade Juventus skärpa i sista tredjedelen. De tog tillvara på chanserna som skapades och har nu en två måls ledning att utgå ifrån. Juve kan inleda den här matchen försiktigt, för att sedan försöka utnyttja ytorna som Lazio kommer att behöva släppa bakom sig. Med en förväntad anfallsduo i form av Vlahovic och Chiesa kan det här bli en matchbild som passar dem som handen i handsken. Med deras snabbhet kan de säkerligen skapa en del chanser genom djupledsspelet. Gästerna har visat prov på en hög lägsta nivå den här säsongen och det är sällan de tappar sin defensiva struktur. Det är endast Inter och Bologna som släppt in färre mål än Juventus i säsongens ligaspel. Med ett ramstarkt försvar och en ledning att utgå ifrån, tror vi att Juventus löser minst ett kryss i returmötet.

fotboll, Coppa Italia
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Lazio - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.