Axel Olsson|22 april, 2024, 10:57

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leicester är tillbaka med tre raka segrar i hemmaborgen.

  • Southampton åkte på en blytung förlust senast mot Cardiff.

  • Det är gästerna som är mest pressade att vinna den här matchen.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Formen pekar uppåt igen

Efter formsvackan är Leicester tillbaka på fötterna igen. Trots formdippen befinner sig laget fortfarande högst upp i tabellen och de sitter i förarsätet inför de avslutande omgångarna. Samtidigt som Leicester underpresterade, hade även toppkonkurrenterna Leeds och Ipswich en sämre period. De har alltså ena foten i Premier League, med fyra poäng ned till trean Ipswich. Det är tre nervkittlande omgångar kvar att spela och Leicester möter ett tufft motstånd under tisdagen, nämligen tabellfyran Southampton.

Hemmalaget har dock fått tillbaka självförtroendet som de haft under större delen av säsongen och då är dem svårstoppade. Den här truppen håller Premier League-nivå och vi tror att de löser uppflyttningen. De har en god känsla hemma på King Power Stadium där formen pekar uppåt igen med tre raka segrar. Vardy fick näta i förra omgången, trots att han missade en straff i samma match. De stod för en stark 2-1 seger mot tabellfemman West Brom, ett styrkebesked inför den här avslutningen. Det är flera spelare som bidrar till målskörden och det har varit en av deras tydligaste styrkor den här säsongen. Hemmasegern lockar till detta oddset!

Blytung förlust senast

Gästande Southampton har varit uppe i toppstriden under stora delar av den här säsongen. Efter en sämre start tog de sig i kragen och har spenderat flera veckor i topp 4 utav Championship. När toppkonkurrenterna gick tufft i februari klev The Saints upp på en andraplats i tabellen, men stod sedan för ett par svaga insatser och föll ned i tabellen igen. De har nu legat ett hack bakom topp 3 under en längre tid, men de har fortfarande en liten chans att nå en direkt-uppflyttning.

Om de vinner mot serieledarna Leicester kan toppstriden bli allt jämnare, med det sagt är det gästerna som har mest press på sig att vinna tisdagens batalj. De måste satsa framåt här, för om de tappar poäng samtidigt som Leeds eller Ipswich vinner, ökar avståndet till topp 2. Southampton hade redan möjligheten att knappa in i förra omgången när både Leeds och Ipswich tappade poäng, men tog inte vara på chansen. Southampton åkte på en blytung 2-1 förlusten mot Cardiff, ett resultat som tog hårt på truppen. En tuff förlust i bagaget och ett pressat läge där gästerna måste gå för segern, det kan göra dem sårbara för Leicester omställningsspel. Southampton åkte på en storförlust senast de mötte Leicester och kommer till den här matchen med en sämre bortaform.

fotboll, Championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Leicester - Southampton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.