Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i de sju senaste hemmamatcherna för Mönchengladbach.

  • Spelet sitter i de åtta senaste bortamatcherna för Leverkusen.

  • Viktiga poäng på spel i kampen om Europaplatserna.

  • De båda lagen snittar drygt två gjorda mål per match.

  • Spelet satt senast lagen möttes.

Franska spetsen

Under lördagen blickar vi mot Borussia-Park. Mönchengladbach tar emot Bayer Leverkusen där de båda klubbarna är i väldigt stort poängbehov i kampen om de åtråvärda Europaplatserna. I omstarten small det direkt för Mönchengladbach, inte bara en gång utan två gånger. Inom loppet av sju spelade minuter hade man redan ledningen med 2-0. Alassane Plea hittade nätet efter redan 45 sekunder, landsmannen Marcus Thuram ville inte vara sämre och gjorde 2-0 efter sju minuters spel. Det franska anfallsparet tillsammans med Embolo har stått för drygt hälften av Mönchengladbach målproduktionen den här säsongen.

Inför omgång 27 placerar sig hemmalaget på en tredjeplats och är verkligen med i avgörandet av Bundesliga. Rent matematiskt är man inte uträknade för titeln trots att mäktiga Bayern München är framför. Samtidigt är man i poängbehov under lördagens match för att hålla sig kvar i toppen och slåss om Europaplatserna. Under den gångna säsongen har man spelat 13 hemmamatcher där endast två matcher inte har resulterat i mål åt båda håll.

En tysk 20-åring

I omstarten av Bundesliga vann Leverkusen borta mot Werder Bremen med 4-1. Efter matchen kan man fundera ifall Kai Havertz har gjort något annat än att träna på egen hand under uppehållet. Vilken omstart av den unge tysken, i omstarten noterades Havertz för två mål. Redan inför förra omgången är Havertz den yngste någonsin att nå 30 mål i Bundesliga och det spås en fantastisk framtid.

Innan uppehållet var det en väldigt fin period för bortalaget, på tio matcher vann man nio och spelade en oavgjord. Sett ur Leverkusens perspektiv kom inte uppehållet i bästa tänkbara tid i och med att formen var kanon. Den fina formen verkar man dock haft med sig in i mötet mot Bremen. I fem av de sex senaste matcherna har det slutat med mål åt båda håll för Leverkusen. När Bundesliga ska avgöras kan vi räkna med ett Leverkusen som både gör och släpper in mål, men håll ögonen på Havertz!

Inför lördagen kan vi förvänta oss ett hett möte mellan två klubbar som behöver alla poäng de kan få. De båda klubbarna saknar viktiga kuggar i lagbygget, hemmalaget får klara sig utan Zakaria och bortalaget utan Lars Bender. Trots dessa bortfall kan vi förvänta oss en svängig match som förhoppningsvis blir målrik med mål åt båda håll.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/5 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.