Axel Olsson|22 maj, 2024, 10:49

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brage har gjort mål i samtliga åtta ligamatcher.

  • Degerfors bröt en negativ trend med en klar 4-1 seger mot Örgryte.

  • Degerfors har tillsammans med Landskrona gjort flest mål i hela Superettan. Nämligen 14 mål på åtta matcher.

  • Båda lagen har kvaliteter för att vara med och utmana i toppskiktet.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kanonstart med nye tränaren

IK Brage har fått sig en kanonstart på säsongen. Då klubben genomgick ett tränarbyte inför den här säsongen, var det svårt att förutspå hur detta Brage skulle se ut. Nye tränaren Janne Mian har kommit in med positiv energi och fått laget att prestera direkt ifrån start. Det som vi imponerats mest av är deras höga lägsta nivå. Brage har inte fallit ur ramen i någon av deras åtta inledande ligamatcher, vilket lett till en stabil poängskörd.

De har tagit pong i sju av åtta matcher och hittas på en stark andraplats i tabellen. Hemmalaget har gjort mål i samtliga åtta ligamatcher, även fast de mött flera lag som förväntades att sluta på övre halvan. Brage har byggt en väldigt stabil grund på kort tid. Det ska bli spännande att se vilken höjd laget kan nå efter att Mian varit i klubben under en längre tid. Självförtroendet är iallafall på topp inför torsdagens batalj mot Degerfors. Brage går inte mållösa härifrån.

Offensiva kvaliteter

Degerfors är tippade att vara med och slåss om uppflyttningarna till Allsvenskan. I truppen finns det kvar en hel del erfarenhet från högstaligan och samtidigt har laget fått en nystart med anställningen av William Lundin. Det har varit en inledningen på säsongen där många lag är likvärdiga, trots några sämre resultat har Degerfors endast två poäng upp till tvåan Brage. Degen har åkt på ett par tunga förluster men hakar ändå på i toppskiktet.

De har framförallt visat sin höjd i det offensiva spelet och vi tror att det finns en växel till där. Tillsammans med serieledarna Landskrona har Degerfors gjort flest mål i Superettan. En stabil skörd med 14 mål på åtta ligamatcher. Efter en negativ trend med två raka förluster tog de en blytung trepoängare hemma mot Örgryte. Offensiven visade vägen och stänkte in hela fyra mål hemma på Stora Valla. De har flera spelare som kan bidra till målproduktionen – trion Abdulla, Lindgren och Vukojevic kan ställa till rejäla bekymmer för samtliga försvar i ligan. Degerfors bygger vidare på segern och hittar nätet även under torsdagen.

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Brage - Degerfors
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.