Joakim Östman|22 maj, 2024, 10:01

Jag väljer att spela på handikapspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kanada är stora-favoriter inför kvartsfinalen mot Slovakien.

  • Kanada vann den tuffare Grupp A på ett övertygande sätt.

  • Kanada tog sju av sju segrar i gruppspelet.

  • Kanada ska vara både ett och två nummer bättre än Slovakien.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Första delmålet avklarat

Det som vanliga guldfavoriterna Kanada kom till Prag med ett starkt lag på pappret och under gruppspelet har det gjort jobbet. Även fast Kanada kanske inte övertygad i varenda match är i slutändan facit sju av sju segrar, således finns det inte mycket man kan anmärka på. 

Framförallt visade Kanada klassen i den näst sista gruppspelsmatchen mot Schweiz där de i vad som får sägas var gruppspelets bästa match, gjorde det Kanada är bäst i världen på att just vinna. Med seger efter förlängningsspel mot Tjeckien säkrades även gruppsegern på tisdagen och med det sagt väntar nu Slovakien i kvartsfinal.

Slovakien kom in i VM-turneringen med målsättningen att ta sig vidare från gruppen, efter premiär förlusten mot Tyskland stod det dock likväl tidigt nästintill klart att fjärde och sista platsen för avancemang skulle bli bästa möjliga placering. Summa summarum har Slovakien blandat och givit i gruppspelet där det och ena sidan sett väldigt spetsiga ut stundtals men också alldeles för naiva ut i viktiga skeden av matcherna.

Just ett exempel på att det finns kvalitet hos Slovakien är att de slog en av guldfavoriterna USA efter förlängningsspel. Två avslutande förluster i gruppspelet borgar dock inte för självförtroende inför kvartsfinalen, frågan är därför om Slovakien har något att hämta mot Kanada.

Synar bristerna

Som vanligt i ishockey VM blir det lite för många strömatcher under gruppspelet och det är först i slutspelet vi får se det riktigt läckra tillställningarna. Kvartsfinalerna är vad vi kan kalla för examen särskilt förre det större nationerna och tar man sig väl förbi det stadiet är någonstans sämsta resultatet ett godkänt betyg.

Inför Kanada – Slovakien finns det egentligen bara ett rimligt scenario och det är att de regerande mästarna avancerar vidare. Kanada har ett betydligt starkare lag och spelmässigt under gruppspelet har de visat just det. Kanada är även alltid som bäst när det gäller som mest, vilket Kanada bevisar gång efter gång och vi kan utlova att vi inte ännu fått se deras högsta nivå.

Spel på enbart Kanada-segern lockar dock inte ur ett oddsmässigt perspektiv och här väljer vi därför ett handikappspel. Kanada ska besegra detta Slovakien tämligen komfortabelt även fast slovakerna på inget sätt kommer vara underlägsna. Slående under gruppspelet har varit att Slovakien stundtals visat prov på väldigt fint spela men likväl ofta väldigt naiva med sitt aggressiva spelsätt över hela bannan.

Det kommer Kanada såra och det är få nationer i världen som är skickligare än kanadensarna på att vända spel snabbt. Här kommer det gå undan för Slovakien och över tre-perioder ser vi inte slovakerna orka stå upp.

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:20
Kanada - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.