Erik Norin|22 maj, 2024, 10:03

Jag väljer att spela på Tre Kronor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige vann sin grupp enkelt.

  • Sverige har en betydligt starkare trupp än Finland.

  • Finland har inte fått spelet att fungera och har haft problem mot till exempel Österrike och Danmark.

Upp till 500 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Överlägsna i gruppspelet

Sverige var klara gruppsegrare redan innan matchen mot Slovakien och gick alltså till sist rent genom gruppspelet för att enkelt vinna gruppen. Sverige har bara stött på en tuff motståndare på riktigt dock, USA medan Finland mött betydligt fler kvalificerade motståndare och egentligen är det bara det som står emot Sverige tror jag, att det har gått för lätt hittills. Rent truppmässigt ser man betydligt bättre ut än Finland och har också spelat bättre under turneringen.

Sverige har också löst vårt spel i den här matchen i samtliga matcher i turneringen och även om många motståndare varit enkla så har man löst det mot helt okej motstånd som Tyskland och Slovakien med god marginal. Man löste det utan problem mot USA efter att USA tagit ut målvakten och den faktorn finns givetvis med här också. I den bästa av världar så kommer också spetsspelarna igång på allvar och lägger i en extra växel för Sveriges del.

Problem genom hela turneringen

Inte bara att man förlorat mot Tjeckien, Schweiz och Kanada. Finland har också förlorat mot Österrike och haft stora problem med att slå Danmark i den här turneringen. Man har ett av sina svagare lag på länge, men det är också något i spelet som inte fungerar som man vill och som skapar en sån här situation, att man faktiskt kunde missat slutspel om inte Österrike slarvat bort sin guldchans genom att förlora mot Storbritannien.

Finland som underdogs ska givetvis inte underskattas, men den här gången är det något som saknas i spelet och det ska bara inte räcka till mot Sveriges brutala spets och självförtroende efter så många segrar. Finland har också haft problem med produktionen framåt och har bara två spelare på topp 50 i turneringens poängliga. Där Oliver Kapanen gjorde fem av sina sex mål i de första två matcherna mot Norge och Storbritannien. Nej den finländska spetsen räcker inte till och det här vinner till sist Sverige komfortabelt.

ishockey, hockey-vm
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:20
Sverige-Finland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.