Joakim Östman|22 maj, 2022, 15:04

Jag väljer att spela på över 5,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Jag förväntar mig en match där båda lagen går för det och således borde vi få en öppen matchbild.

  • Spelet sitter i tre av Tjeckiens fem spelade matcher.

  • Tjeckien snittar 3,6 gjorda mål per match hittills under turneringen.

  • USA snittar 2,8 gjorda mål per match hittills under turneringen.

  • Offensiv förstärkning väntas komma till USA inför måndagens möte.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

över 5,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Upphaussade lag 

USA kom till VM-turneringen med höga förväntningar på sig men efter fem spelade matcher har de ännu inte riktigt levt upp till kraven. USA hittas på en fjärdeplats i gruppen med tio inspelade poäng och därav ser en gruppseger väldigt svår ut att uppnå. Inför turneringen ansåg jag att USA forwardssida såg väldigt tunn ut och det har också kommit att bekräftas under turneringen hittills. USA har visserligen bara förlorat en match under turneringen men likväl har de egentligen bara imponerat i ett möte hittills. Det var senast mot Tre Kronor där USA verkligen visade vilken hög nivå det kan hålla. USA vann också mötet mot Tre Kronor efter förlängningsspel och det är en seger som onekligen får sägas vara stark. Med det sagt kan vi slå fast att har USA kvaliteten för att gå långt i turneringen, frågan är bara om de kan få ut dessa högklassiga insatser när det gäller som mest.

Likaså var även Tjeckien väldig upphaussade inför turneringen vilket jag aldrig riktigt förstod varför. Tjeckien hade också en tuff inledning på turneringen där de förlorade två av deras tre inledande matcher. Där bland annat förlusten mot Österrike onekligen gjorde att många började ifrågasätta hur starkt det tjeckiska-laget egentligen är. Likväl kommer nu Tjeckien från två raka seger mot Lettland respektive Norge och efter fem spelade matcher hittar vi därför de på en tredjeplats i gruppen. Detta är förvisso lag Tjeckien ska slå men de har dock vunnit dessa matcherna på ett väldigt dominant sett. Tjeckien har även fått förstärkning i form av Boston-forwarden David Pasternak som jag anser är VM-turneringen bästa spelare. Han spetsar detta Tjeckien-laget enormt och efter hans ankomst finns det desto mer skäl att hålla Tjeckien som en av toppnationerna i turneringen.

Viktiga poäng på spel

Inför måndagens möte mellan USA och Tjeckien kan vi konstatera att dessa båda lagen sannolikt inte kommer vara med och göra upp om gruppsegern. Finland och Tre Kronor ser ut att var numret för stora upp i toppen och dessa nationerna ser istället ut att göra upp om tredjeplatsen i gruppen. Inför måndagens möte står både USA och Tjeckien på tio poäng vardera och segraren här säkrar i stort sett tredjeplatsen. Detta mötet är därför viktigt ur poängmässiga skäl men kanske framförallt ur aspekten att bevisa sig inför slutspelet. Ser vi till trupperna inför måndagens drabbning kan vi konstatera att dessa lagen är varandras kontraster. USA har en väldigt stark backsida men desto tunnare forwardssida medans Tjeckien har en väldigt stark forwardssida men en svagare backsida. På målvaktssidan är det dock inget snack om att USA har det starkare kortet i Boston-målvakten Jeremy Swayman. 

Att sia om favoritskapet inför måndagens möte är därför inte helt lätt, jag anser dock att Tjeckien har ett något spetsigare lag och borde ses som knappa favoriter. Likväl ska det sägas att USA väntas få förstärkningar på forwardsidan inför detta mötet. Där Minnesota spelarna Ryan Hartman och Matt Boldy väntas vara med vilket onekligen spetsar USA-laget. Detta är därför en match jag väljer att hålla mig ifrån spel på matchvinnaren och istället siktar vi in oss på ett målspel. Med tanke på matchens karaktär förväntar jag mig en match där båda lagen går för det och således borde vi få en öppen matchbild. Båda dessa lagen är också offensivt skickliga framförallt med tanke på USA förstärkningar till matchen. Här klickas därför över 5,5 mål inklusive övertid i måndagens prestigemöte till ett grymt odds på 1.91!

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:20
USA - Tjeckien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.