Axel Olsson|22 juni, 2024, 10:00

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Utsikten har tagit poäng i nio av deras tolv ligamatcher.

  • Utsikten förtjänade mer i deras senaste förlust mot Varberg.

  • Östersund blandar och ger. Inte hittat jämnheten i deras prestationer än.

1000 kr Gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Mer att bevisa

Superettan bjuder på ett par omgångar till innan det vankas ett kortare uppehåll. Under söndagen är det dags för Östersund och Utsikten att drabbas samman. Östersund hittas på en elfteplats efter tolv spelade omgångar, med endast en poäng ned till en kvalplats nedåt. Det ska dock sägas att Superettan-tabellen är oerhört jämn och det skiljer endast fem poäng mellan sexan Brage och tolvan Oddevold.

Östersund har inte riktigt fått till anfallsspelet den här säsongen, bortsett från 4-3 segern mot Gefle. De har varit alldeles för uddlösa framåt och därmed inte hittat någon kontinuitet i deras prestationer. Segrarna har uteblivit och de saknar jämnheten för att ligga betydligt högre upp i tabellen. Försvarsprestationerna har varit bra, men mot skickligare lag räcker det inte till för att kamma hem samtliga tre poäng. Vi tror att Utsikten blir en svår nöt att knäcka, även på hemmaplan.

Hakar på i toppen

Utsikten hakar på i toppen utav Superettan-tabellen. Landskrona har dragit ifrån i den absoluta toppen, annars är det fortsatt väldigt jämn mellan de övriga toppkonkurrenterna. Utsikten står på 19 inspelade poäng efter tolv omgångar, vilket innebär en femteplats i tabellen. De förtjänade dessutom mer i den senaste förlusten mot Varberg. Det var absolut en godkänd prestation från Utsikten, marginalerna var dock inte på deras sida.

Med det sagt tittar vi inte allt för mycket på att gästerna står på två raka förluster, då de förtjänade mer senast och att Degerfors är ett tufft motstånd. I det stora hela har Utsikten tagit poäng i nio av deras tolv ligamatcher, vilket är ett stabilt facit. De har sett stabila ut i försvaret och borde inte alls ha släppt in tre mål borta mot Degerfors. Utsikten trivs bra på konstgräs och vi tycker att de är alldeles för högt odds på gästerna inför söndagen. Med det sagt lockar dubbelchansen till bortalagets favör!

fotboll, Superettan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Östersund - Utsikten
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.