Joakim Östman|22 juni, 2024, 10:05

Jag väljer att spela på krysset i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelvärdet ligger på delade poäng i Schweiz – Tyskland.

  • På förhand synar vi att båda nationerna hade varit relativt nöjda med krysset.

  • Tyskland säkrar gruppsegern med ett oavgjort resultat.

  • Schweiz säkrar andraplatsen i gruppen med ett oavgjort resultat.

Omsättningskrav: 8x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Obesegrade 

Tyskland har gjort jobbet och med sex-poäng inspelade efter två spelade matcher har tyskarna redan säkrat avancemang. Överkörningen i öppningsmatchen mot Skottland var inget annat än svar på tal av Tyskland som direkt seglade upp som ett lag att verkligen ta på allvar. Nyckelspelare hittade direkt in i protokollet och slutsiffrorna 5-1 talade för sig själv i mötet mot Skottland.

Ungern väntade sedermera för Tyskland som stod för en komfortabel seger även om det bjöds på desto mer motstånd. Jamal Musiala tidiga mål satte tonen och när Ilkay Gundogan utökade i andra halvlek blev det aldrig någon spänning även om Ungern även de trots allt skapade en del.

I vad som på förhand var något ovisst vilket lag bakom Tyskland i Grupp A som skulle vara starkast, visade Schweiz i premiären att det inte har några tankar på att missa avancemang. Schweiz öppnande starkt mot Ungern och schweizarna förvaltade spelövertaget bra när det på ett övertygande sätt vann med 3-1.

I den andra gruppspelsmatchen mot Skottland var därför Schweiz klara favoriter på förhand men efter ett tidigt underläge hämtade man aldrig sig helt. Schweiz kom visserligen tillbaka och kvitterade men ju längre matche led ju mer var känslan att det båda nationerna var relativt nöjda med delade poäng.

Luktar oavgjort

Söndagskvällen kommer avgöra Grupp A och samtliga lag har fortsatt något att spela för, för hemmanationen Tyskland är avancemanget redan säkrat och fokuset har således flyttats mot gruppsegern. Schweiz är i praktiken även dem redan vidare då inget lag på fyra-poäng någonsin missat avancemang som än av det bästa treorna. Schweiz har likväl fortsatt även de chansen på gruppsegern men kanske framförallt är fokus på att åtminstone bärga andraplatsen.

Det har spekulerats en del om Tyskland kommer rotera i den avslutande gruppspels matchen och det vore inte allt för förvånande. Hur Julen Nagelsmann väljer att göra spelar mindre roll då Tyskland oavsett ska ses som favoriter på förhand. Schweiz ska likväl inte underskattas och det har såväl talang som väldigt mycket erfarenhet på denna nivån.

På förhand tycker vi detta är ett möte som inger en kryss känsla då båda nationerna troligtvis hade varit nöjda med delade poäng. Delade poäng hade inneburit att Tyskland säkrar gruppsegern samt att Schweiz säkrare andraplatsen i gruppen.

Tittar vi till spelvärde är det onekligen även så att spel på ett oavgjort resultat ger en bra utdelning. Här synar vi därför lagen nöjer sig med en-poäng vardera på söndagskvällen och spelet klickas till 3.85.

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Schweiz - Tyskland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.