Joakim Östman|22 juni, 2022, 10:18

Jag väljer att spela på Tampa Bay ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa Bay studsade tillbaka senast och stod för en imponerande seger.

  • Tampa Bay är väldigt starka hemma i Amelie Arena och där har de vunnit åtta av deras nio spelade matcher under slutspelet.

  • Andrei Vasilevskiy stod för en storartad insats senast och håller han den nivån fortsatt blir Tampa Bay väldig svårstoppade.

  • Game 4 blir en nyckelmatch i finalserien och med hemmaplansfördelen är oddset 1.90 på en Tampa Bay-seger spelvärt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Tampa Bay ML hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Studsade tillbaka

Efter Colorados överkörning i Game 2 var det en viss ovisshet åt vilket håll finalserien skulle ta när vi vände till Game 3 i Amelie Arena. Tampa Bay behövde onekligen studsa tillbaka men till en början var det återigen Colorado som tog tag i taktpinnen senast. Colorado hittade också tidigt ledningsmålet men på grund av en millimeters-offside dömdes målet tillslut bort. Colorado skulle likväl ta ledningen i denna matchen och när gästerna fick chansen i powerplay dröjde det inte länge innan Gabriel Landeskog hade gjort 0-1. Med målet var återigen Tampa Bay i något av en brygga men det skulle visa sig bli en situation de kunde hantera. Fåtalet minuter senare kom också kvitteringen något tursamt genom Anthony Cirelli som på något sätt fick pucken förbi Colorado-keepern. Tampa Bay fortsatte därefter ösa på och med momentet skulle även hemmalaget gå upp i ledning innan periodens slut. 

Mittenperioden blev sedan en målrik historia och efter bara cirka en-minuts spel kunde Nicholas Paul sätta dit 3-1 för Tampa Bay. Likväl i en väldigt sevärd period skulle återigen gästernas lagkapten Gabriel Landeskog hitta nätet i powerplay och med 3-2 målet var det återigen game on. Tampa Bay blev dock inte allt för omskakade och istället höjde hemmalaget tempot ytterligare. Förstakedjan med Kucherov, Palat och Stamkos stod onekligen för en kanonmatch och efter ett fint samarbete kunde den sistnämnda snyggt sätta dit 4-2. Detta var Tampa Bays match och innan mittenperiodens slut hade hemmalaget utökat ledningen två gånger om genom Pat Marron och Corey Perry. Med en 6-2 ledning med sig in till periodtre var också matchen i stort sett avgjord, trots mängder av Colorado chanser skulle den avslutande perioden också sluta mållöst. Med det sagt reducerade Tampa Bay finalserien och denna matchserien lever nu återigen i allra högsta grad.

Ny hemmaseger synas

Game 3 var onekligen en vinna eller försvinna match för Tampa Bay som på hemmaplan svarade upp på det två inledande förlusterna. Sett till slutsiffrorna 6-2 kan man också tro att det var en dominant insats från Tampa Bay. Ser vi dock till den underliggande statistiken är faktumet dock att Colorado stod för en bra prestation och att de kanske borde fått med sig mer. Ser vi till ”Expected Goals” kan vi konstatera att den statistiken visade på 4.33 vs 6.68 till Colorados fördel. Förvisso är dessa siffrorna något doppade för gästerna som i den tredjeperioden forcerade och med det höjde sitt värde ordentligt som lag i underläge oftast gör. Med det sagt ska vi inte heller ta något ifrån Tampa Bay och sett till matchen var det trots allt en välförtjänt seger.

Det vi även tar med oss från match senast var att Andrei Vasilevskiy i Tampa Bay-målet onekligen studsade tillbaka, efter det två mindre lyckade insatserna i inledningen på finalserien. Andrei Vasilevskiy stod för en storartad insats och ser vi till ”Goals Saved Above Expected” låg han på +4,68 vilket är otroligt fina siffror. Det var inget snack om att Tampa Bay vann målvaktsduellen i Game 3 och Colorados Darcey Kuemper blev till och med utbytt efter fem baklängesmål. Likväl räknar jag med att Darcey Kuemper återigen får förtroendet i Game 4 från coach Jared Bednar men visst finns det vissa frågetecken kring Colorados målvaktssituation.

Skiftar vi fokuset till vilka förutsättningar som gäller inför kommande Game 4 kan vi konstatera att detta blir en nyckelmatch. Antingen kommer finalserien här bli kvitterad till 2-2 i matcher eller kommer Colorado rycka ifrån till 1-3 i matcher. Den skillnaden är givetvis monumental och vikten av denna matchen behöver således ingen närmare förklaring. Framförallt är det givetvis Tampa Bay som har den största pressen på sig inför Game 4, men med slutspels-rutinen de har synar jag att det kommer lyckas hantera situationen. Hemma i Amelie Arena har Tampa Bay varit ruggit starka under slutspelet och faktum är att de vunnit åtta av deras nio spelade hemmamatcher. Tampa Bay bevisade även senast att de kan gå upp mot detta Colorado-laget och med hemmaplansfördelen synar jag att finalserien kommer bli kvitterad. Givet dessa förutsättningarna synas därför Tampa Bay-segern till ett spelvärt odds på 1.90!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Tampa Bay - Colorado
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.