HockeyAllsvenskan startade under fredagen med flera matcher. Förhandstippade topplag som Timrå, Björklöven och Västerås vann sina matcher medan årets storfavorit, Modo gick på knock mot Västervik. Under måndagen väntas ett hett derby mellan Björklöven och Modo.

Match: Björklöven – Modo (HockeyAllsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör minst två mål | Odds: @1.81 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.81 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Måste hitta jämnheten för att lyckas

Hemmalaget Björklöven inledde årets säsong med att ta en komfortabel vinst mot Karlskrona på bortaplan. Från start till mål var det inget snack om vilket lag som var bättre utan Björklöven visade verkligen att man blir att räkna med när man får alla pusselbitar att sitta, något som Björklöven måste jobba hårdare med för att utmana i toppen i år. Tidigare år har man allt som oftast haft problem med att få en jämnhet i sitt spel. Ena dagen har man kunnat vinna mot ett topplag för att sedan förlora fyra raka matcher mot bottenlag. HockeyAllsvenskan är en jämn serie där alla kan slå alla men lagen som lyckas bäst är oftast lag som lyckas bibehålla en jämnhet i sitt spel sett över en längre tid. Tillbaka till fredagens match så imponerade Björklöven stort och särskilt lagkaptenen, Fredric Andersson som stod för hela fyra poäng.

Dagens gäster Modo hade en minst sagt trevande säsongsdebut när man tog emot Västervik i Fjällräven Center. Efter 60 minuter stod det 3–3 på resultattavlan och väl i förlängningen var det Västervik som drog det längsta strået. Ett kraftigt underbetyg till ett Modo som bör vinna en sån här match. Om fredagens match sätter tonen för årets Modo lär man få det svårt på nytt att utmana i toppen. Precis som med Björklöven har man haft otroligt svårt med jämnheten i sitt spel. Nu har man en otrolig potential sett till spelarmaterial och jag är inte förvånad att 98 % tippade laget på förstaplats innan säsongen startade. Men den här serien avgörs inte likt stora fotbollsligor vilket lag du har på pappret, allt kan hända och det gäller att du är på tå i varje match, oavsett om du spelar på Hovet i Stockholm eller Nelson Garden Arena i Tingsryd.

Offensiven före defensiven

Måndagens derbymatch mellan Björklöven och Modo är en otroligt viktig match, alla matcher är viktiga men vissa matcher har en helt annan innebörd. Vinner Björklöven så visar man att man är att räkna med i år, på riktigt. Det är inte lätt att vinna mot Karlskrona i en premiärmatch på bortaplan och det är heller inte lätt att vinna en derbymatch mot Modo. Förlorar Modo den här drabbningen så har laget en uppförsbacke direkt att jobba i kapp. Matcherna mellan lagen senaste åren har allt som oftast varit otroligt jämna och oftast har det slutat med en hel del mål.

Båda lagen skulle jag vilja säga har byggt sina lag i år utifrån ett offensivt tänk. I både Björklöven och Modo hittar vi flera otroligt duktiga offensiva spelare, oavsett om man spelar back eller forward. Precis som tidigare år tror jag vi kan förvänta oss en tajt match, derbyn tenderar att dra upp nervositet och anspänning lite extra vilket medför att du oftast tar det säkra före det osäkra men samtidigt finns det större chans för individuella misstag. Lägg på att det är hemmapremiär för Björklöven vilket kommer leda till en fullsatt A3 Arena. I slutändan tror jag båda lagen löser två mål vardera innan 60 minuter har spelats. Om Björklöven eller Modo vinner har jag svårt att sia om, därför spelar jag att båda lagen gör minst två mål vardera till 1

Speltips: Båda lagen gör minst två mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör minst två mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen spelar en offensiv hockey

  • I senaste tolv seriemötena mellan lagen har spelet suttit nio gånger

  • Mötena mellan lagen tenderar att bli målglada

  • Både Björklöven och Modo gjorde två eller mer i premiäromgången

  • Flera offensiva stjärnor i båda lagen gick mållösa i från premiäromgången – nu vill man spräcka målnollan

Högst odds hittade jag 22/9 kl 00:50 hos Unibet som ger 1.81. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.81 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.