Jag väljer att spela på att Växjö vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brynäs har två raka förluster och spelet har sett allt annat än bra ut under första seriematcherna

  • Växjö har plockat poäng i samtliga matcher hittills och mycket ser bra ut hos de regerande mästarna

  • Brynäs och nye tränaren Mikko Manner har en oerhörd press på sig utifrån att lyckas och det kan stjälpa mer än att hjälpa

  • Växjö har gjort tolv mål på de tre inledande matcherna och mycket kuggar i inledningsvis för Sam Hallams mannar

  • Växjö har vunnit nio av sina tio senaste matcher mot Brynäs

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Växjö att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Rivstart senast

Brynäs fick en fin start på SHL-säsongen när fjolårets krislag vände och vann mot Frölunda i Scandinavium. Skulle det bli början på något nytt? Nej, inte av det vi fått se efter den fina starten. I efterkommande match var man utspelade av nykomlingen Timrå på hemmais och senast tappade man konceptet helt mot Djurgården på Hovet. Förvisso fick man med sig en poäng men ska du lyckas sett över en säsong krävs det att man även kan stänga matcher. I och med förlusterna börjar det dyka upp frågetecknen igen. Vill Brynäs arbeta med ett lugn den här säsongen behöver man en bra start från början.

För gästande Växjös del börjar man allt mer känna igen guldmaskinen från ifjol. Efter premiärförlusten mot Färjestad har dubbla segrar kommit mot både Örebro och Timrå. Senast mot Timrå utklassade man motståndet brutalt när ställningen var 5–1 redan efter 20 minuters spel. Frågan dyker naturligtvis upp om Timrås försvar håller måttet men ej att förringa här är Växjös offensiva spel som i flera år varit ett av ligans bästa. Har ett lag en dålig dag straffas man direkt, och det är troligtvis inte första gången den här vintern som Växjö kommer ösa på i målkolumnen.

Svajigt spel

Det här blir lite av en nyckelmatch för Brynäs och huvudtränare Mikko Manner. I och med Gävleklubbens historik har Manner ett tungt uppdrag att axla och skulle Brynäs inleda den här säsongen riktigt dåligt börjar frågorna återigen hopa sig, har Brynäs verkligen rekryterat rätt tränare? Tre raka förluster i inledningen av SHL är ingen optimal situation och även fast det bara spelats ett par omgångar så kommer frågeställningen att ploppa upp i Brynäsfansens hjärnor.

Här ställs man inför en otrolig tuff utmaning, och Växjö är en av motståndarna man helst skulle undvikit i ett sådant här läge. Smålänningarna med Sam Hallam i spetsen har stått för en oerhört framgångsrik produkt senaste decenniet och det är ingen sten man flyttar på i första taget. Hittills har Brynäs spel sett oerhört svajigt ut och mycket tilltro läggs på spelare som Anton Rödin och Greg Scott. Två otroligt bra spelare men skadehistoriken talar för att Brynäs även i år kan få ett helvete. Varje poäng kommer bli viktig den här säsongen men i dagsläget ser jag inte hur man ska rucka på Växjö i det här läget.

ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Brynäs – Växjö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.