Jag väljer att spela på AIK vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har vunnit hela sex av deras sju senaste ligamatcher.

  • AIK har löst minst ett oavgjort i 16 av deras 19 ligamatcher den här säsongen.

  • AIK leder ligan med 40 inspelade poäng efter 19 omgångar.

  • Kalmar har också en fin form i ryggen, men noterbart är att de har ställts mot lagen i botten av tabellen.

  • AIK vann med 2-0 mot Kalmar när dessa två ställdes mot varandra i juli.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

AIK DNB hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fina segrar mot bottengängen

Det blir oerhört spännande att se när Kalmar FF ska ta sig an serieledarna AIK under torsdagskvällen. Det är två lag som visat upp en fin form under den närmaste tiden och det återstår att se vilket av lagen som bryter den positiva trenden. Kalmar har inte dem medel som storklubbarna har, men de har gjort en riktigt stark säsong utifrån deras förutsättningar. De har fortsatt att satsa på unga talanger från den egna leden och därmed skapat en bra mix i truppen där de blandat talang och erfarenhet.

Kalmar kommer till torsdagen med tre vinster i deras fyra senaste matcher. De har visserligen haft ett bra schema där de mött flera av bottenlagen, men det är ändå starkt att lyckas ta så pass många trepoängare. Rydström och hans gäng fortsätter att imponera men det blir tufft under torsdagen när serieledarna kommer på besök. Trots deras fina form har gästerna AIK en tyngd som de inte mött nu under den senaste tiden. När dessa två lagen möttes i juli vann AIK med 2-0. Vi väljer att syna DNB-spelet till gästerna som varit ännu vassare.

AIK går som tåget

Vi pratade om att Kalmar har haft en väldigt fin form under den närmaste tiden, men gästerna AIK toppar detta ändå. Stockholms-klubben har gått som tåget på sistone och radat upp trepoängare efter trepoängare. De har gått så starkt att de klättrat förbi samtliga topplag och hittas just nu i en serieledning. Stor eloge till tränaren Grzelak som stått för en grym utveckling med laget sedan förra säsongens nederlag.

AIK har en stark spelartrupp som har fullt fokus på att fortsätta den fina ligaformen. Gästerna har vunnit hela sex av deras sju senaste Allsvenska-matcher. Backlinjen håller hög klass med flera erfarna spelare som Lustig, Milosevic och Sotirios. Med deras rutin har AIK fått ett lugn i försvaret och ännu bättre blev det när målvakten Kristoffer Nordfeldt anlände till klubben. Glädjebesked att Nabil Bahoui är tillbaka i spel igen och oj vilken prestation han stod för i helgens match mot IFK Göteborg. Han mäktade med två mål när AIK tog en övertygande 3-1 seger. Det är inte mycket som stoppar AIK just nu och därmed synar vi DNB-spelet till deras favör.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Kalmar - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.