Match: Gefle-AIK (Allsvenskan) | Speltips: Vinst AIK | Odds: 1,75 | Spelstopp: 19:00 | Spelbolag: Redbet

Snacka om bjudodds! Vi får alltså 1.76 på ett formstarkt AIK som börjat klättra i tabellen mot seriens kanske svagaste lag? Bara att tacka och ta emot.

AIK kommer till matchen med ett gott självförtroende. Sedan Norling tog över laget har man två raka segrar och fem gjorda mål och laget ligger nu endast fyra poäng efter Norrköping i toppen, vågar man börja drömma om ett eventuellt guld? Senast besegrades Falkenberg på bortaplan och dessförinnan slog man Djurgården hemma. Gefle däremot ser ut att åka ur Allsvenskan och det med besked.

Senast blev laget utspelat av Örebro på hemmaplan och 0-4-förlusten var i underkant, och det är egentligen ett resultat som speglar hela Gefles säsong, eller vad sägs om 2-6 mot Göteborg, 6-1 mot Häcken och 3-0 mot Malmö? Svidande förluster som indikerar att man inte har något att hämta mot toppklubbarna. Enbart en vinst på 10 matcher och -19 i målskillnad säger ganska mycket och det ska mycket till om inte mardrömmen om Superettan snart blir verklighet.

Den här möjligheten kommer AIK inte att sumpa. Man befinner sig på en fjärdeplats i tabellen strax bakom Örebro. Just Örebro tar under morgondagen emot serieledarna Norrköping vilket innebär ett oavsett resultat kommer AIK vid vinst att vara krympa avståndet till top 3-placeringarna. Gefle har ingenting att hämta och får man 1.75 på AIK är det återigen bara att tacka och ta emot. Jag testar även AIK -1 och -2 till oddset 2.85 respektive 5,75 som jag finner stort spelvärde i.