Match: Malmö FF-Kalmar FF (Allsvenskan) | Speltips: Malmö + att hålla nollan | Odds: 2,37 | Spelstopp: 15:59 | Spelbolag: Bethard

Lördag igen och jag är mer taggad än någonsin för att dra in lite pengar till våra läsare. Formen är helt okej just nu, 6 av de senaste 8 rekarna har suttit utan problem och fortsätter det på samma sätt kan vi snart checka av en lyxkryssare, hehe.

Om vi börjar titta på Malmö så är det ett lag som många förväntade sig skulle köra över allt och alla under denna säsongen. Riktigt så överlägsna har man dock inte varit, visserligen leder man Allsvenskan och man gör det absolut bra men jag tycker man tappat något sedan CL-tiden. Det blev oerhört tufft förra säsongen när man inte klarade av att hålla fokus på både Europa och Allsvenskan vilket ledde till att man tillslut slutade på en femteplats. En femteplats innebar då även att Malmö inte fick chansen inte fick spela i Europa såvida inte man vann Svenska Cupen, något som man var nära att göra men Häcken chockade och vann tillslut. Om vi tänker på Allsvenskan så tror jag det är en stor fördel i år och framförallt under sommartiden när man slipper långa resor samt extra tuffa matcher. Givetvis är det ändå väldigt tråkigt för Malmö som hade fått in en fot i Europa och var på väg att etablera sig på den större scenen.

Jag har tittat in lite statistik på Malmös hemmafacit och det ser fruktansvärt fint ut för spelet “Malmö att vinna och hålla nollan”. Man har hållit nollan och vunnit i fem raka matcher nu och sett över 2015/2016 så ser det överlag väldigt bra ut. Ynka fyra förluster under de senaste 20 matcher och då ska det tilläggas att den en av dessa förluster var mot PSG i CL, kanske inte mycket att räkna med där. Men om vi återigen tittar på de senaste 20 hemmamatcherna så har man hållit nollan och vunnit i hela 12 av dessa, flera av matcherna som man släppt in mål i är mot lag som är väldigt bra, något Kalmar FF inte är. Exempel på lag man släppt in mål mot under dessa 20 matcher är PSG, Midtjylland, Molde och Norrköping x2, inte mycket att klaga på där.

Kalmar FF som kommer från en förlust senast mot tabelljumbon Gefle har haft det tufft säsongen rakt igenom även om det börjar gå något bättre. Man gjorde det helt okej på försäsongen och var i mångas ögon tippade som en outsider till toppstriden men det är något vi inte lär få se.
17 poäng är inspelade på 14 matcher vilket innebär 12:e plats i serien, alltså strax över bottenskiktet men det bör man klara sig undan. Jag tror däremot man får det ytterst svårt mot ett guldjagande Malmö som dessutom alltid spelar väldigt bra på hemmaplan. Det ska även tilläggas att Malmö släppt in ynka 12 mål under sina 14 matcher hittills. Utöver det så har även 4/6 senaste mötena på Swedbank Stadion mellan lagen slutat med just Malmö att vinna och hålla nollan.

Jag lägger spelet hos Bethard till oddset 2,37x som jag tycker låter bra!