Det är dags för returmöte mellan de två Londonrivalerna Chelsea och Tottenham. Det första mötet vann Tottenham med 1-0 hemma på Wembley efter att Harry Kane gjort det enda målet från straffpunkten. Den matchen var Chelsea – trots resultatet – det bättre laget på flera vis men lyckades inte få in bollen. Det är ett skadedrabbat Spurs som åker till Stamford Bridge för returmöte och Chelsea har goda möjligheter till att vända på steken.

Match: Chelsea – Tottenham (Carabao Cup) | Speltips: Under 1.5 mål – första halvlek | Odds: @1.44 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20.45

Ingen Higuain

Chelsea är i en tuff period just nu och efter förlusten mot Arsenal i ligan senast skapades det kalabalik. Maurizio Sarri gick ut offentligt och sågade laget längst fotknölarna, han menade på att motivationen saknades och att de flesta spelarna har för lite hjärta och ledaregenskaper i sig. Maurizio Sarri har även han fått kritik efter detta uttalandet så det går i två vägar. Chelsea och Sarri har varit aktiva på transfern hittills, iallafall i ryktes väg. Nu står det klart att Sarris gamla anfallsstjärna i Napoli, Gonzalo Higuain, bara i skrivande stund är timmar ifrån att skriva på sitt Chelsea-kontrakt. Anfallaren lånas ut till Chelsea resten av säsongen, med möjlighet att köpas loss vid en eventuell lyckad affär. Chelsea har haft problem med målskyttet från sina anfallare den här säsongen, det visade sig inte minst mot Arsenal senast, då man endast skapade ett skott på mål men hade 61% bollinnehav. Morata och Giroud är de två uttalade anfallarna, men det har blivit Hazard som fått ta den rollen efter att de bägge misslyckats i match efter match.

Gonzalo Higuain finns dock inte med till matchen mot Tottenham eftersom papperna inte är klara i tid för registrering. Anfallaren gör istället sin debut mot antingen Sheffield Wednesday i cupen eller Bournmouth i ligaspelet nästa vecka. Det är lite detta Chelsea saknat i år och man hoppas få se en rejäl effekt när man tar in Higuain. Anfallaren har dock inte varit så het i år, men alla vet vad han går för. Till matchen då, Chelsea ligger under med 1-0 inför returen och har goda möjligheter till att kvittera och även vända detta när Tottenham kommer till Stamford Bridge väldigt skadedrabbat. Chelsea slipper möta Harry Kane, Heung Min Son och Dele Alli under returmötet då alla tre är skadade. Sarri och Chelsea vill hitta formen igen och denna matchen ses som väldigt viktig, det kan komma ändringar från senaste trupputtagningen då Sarri inte alls var nöjd efter senaste matchen. Formen finns inte riktigt där och det lär inte bli målfyrverkeri i returmötet utan det väntas bli tight och jämnt där Chelsea återigen styr spelet.

Skadedrabbat

1-0 från första mötet är ett fint resultat att ta med sig in i returmötet mot Chelsea på Stamford Bridge. Tottenham lyckades knyta åt sig 1-0 segern efter att Harry Kane skjutit in det enda målet från straffpunkten. Tottenham har efter det mött både Manchester United och Fulham och gått därifrån med 3 poäng i en av matcherna. Men som om inte det var bra nog har man även fått två otroligt tunga skador, Harry Kane och Dele Alli missar mötet med Chelsea och några veckor framöver. Heung Min Son är iväg på landslagsuttagning och är inte heller han tillgänglig. Tottenham testades mot Fulham utan sina stjärnor och var hotade, 1-0 underläge vändes till 1-2 efter att Harry Winks avgjort i 93:e minuten. Ett mycket viktigt mål för Tottenham som hänger i toppen i ligan.

Matchen mot Chelsea kommer att bli tight och vi skall inte förvänta oss något målfyrverkeri. Tottenham sargas rejält av sina avbräck samt Chelsea som inte alls får till det just nu, men kanske fått lite energi av uttalandet av Sarri och Higuain-affären. Chelsea och Sarri älskar att styra spelet och kommer med största sannolikhet äga mest boll av lagen. Hazard är det största hotet för Tottenham, då Chelseas anfallare inte varit speciellt heta i år. Tottenham går för att hålla i sitt resultat och ta det där efter, Fernando Llorente lär få chansen från start återigen och är inte heller han i någon lysande form. Målfattigt, jämnt och två lag som spelar riskminimerad fotboll väntas, Chelsea favoriter men ingen vidare form.

Speltips: Under 1.5 mål – första halvlek

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i första mötet mellan lagen.

  • Chelsea utan något vidare självförtroende jagar mål. Chelsea har inte varit jätteheta framåt senaste och får vänta och hoppas på Higuain.

  • Skadedrabbat Tottenham lär spela på resultatet man har med sig från första matchen.

  • Spelet sitter i Tottenhams fyra senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.