Joakim Östman|23 oktober, 2021, 10:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • PSV sex senaste matcher har resulterat i att båda lagen hittat nätet.

  • Båda lagen har inlett Eredivisie väldigt starkt. 

  • Ajax har gjort mål i elva av deras hittills tolv spelade matcher.

  • PSV har bara lämnat planen mållös i en av deras nio spelade Eredivisie matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Imponerat enormt

Mötet mellan Ajax och PSV kunde inte vara mer intressant än det är när lagen möts i den tionde omgången av Eredivisie. Båda lagen har inlett ligaspelet oerhört starkt och ligger etta respektive tvåa i tabellen. Ajax har spelat in tjugotvå poäng och har med det en poäng mer än PSV. Ajax har sett oerhört starka ut under inledningen och spelar en fantastisk fotboll. I veckans Champions League spel fick vi se detta Ajax fullständigt köra över Dortmund. Insatsen var fulländad och segersiffrorna skrevs till hela 4-0. Insatsen var såpass imponerande att många nu frågar sig när Ajax senast var så här bra. Truppen ser ut att var minst lika bra som Ajax-upplagan som gick till semifinal i Champions League 2019. Många hävdar dessutom att säsongens Ajax lag till och med kan vara starkare, då Ajax nu inte bara har en enorm spets utan även en väldigt bra bredd. Detta har fått Ajax supportrarna och klubben att drömma om stora framgångar denna säsongen.

Ligatvåan PSV har även de imponerat under säsongs inledningen. Detta PSV lag ser även de starkare ut än på många säsonger. PSV spelade i veckan Europaspel då i Europa League. Där de hemma tog emot Monaco i vad som blev en mycket snöplig förlust. Monaco avgjorde matchen sent vilket sett till PSV prestation måste kännas väldigt tungt. PSV är ett av få lag som lyckats stå upp mot söndagens motståndare Ajax. När PSV inför säsongen faktiskt slog Ajax med 4-0 i den holländska supercupen.

Målspelet synas

Mötet på söndagen blir minst sagt väldigt laddat med tanke på vad som står på spel. Eredivisie titeln kommer stå mellan dessa klubbar och mötena mot varandra betyder därför extremt mycket. Vi kan konstatera att det är två väldig självsäkra lag som kliver in i matchen. Formen har minst sagt varit bra för båda lagen under säsongsinledningen. Ajax på hemmaplan kliver rimligtvis in som favoriter. Ajax truppen ser något bättre ut än PSV lagets, dock utesluter jag inte att PSV kan vinna detta mötet. PSV är som tidigare nämnt i texten ett av det få lagen som lyckats slå Ajax denna säsongen.

Givet dessa förutsättningar riktar jag istället in mig på ett målspel i denna matchen. Båda dessa lagen lämnar oerhört sällan en match mållösa, där Ajax har gjort mål i elva av deras hittills tolv spelade matcher. PSV har även de ett bra målfacit med mål i åtta av deras nio spelade Eredivisie matcher. PSV sex senaste matcher har även resulterat i att båda lagen hittat nätet. Dessa lagen spelar en extremt offensiv fotboll där anfallsspelet är i fokus. Kvaliteten som finns framåt i dessa lagen är oerhört fin. Jag synar därför att båda lagen gör mål i detta De Topper mötet. Det spelet har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena och känns givet på förhand.

fotboll, Eredivisie
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:45
Ajax - PSV
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.